Szakközép vagy gimnázium? (Informatika)
Sziasztok! Informatikával szeretnék foglalkozni a jövőben és nem tudom, hogy jól döntöttem-e. Szakközépiskolában tanulok informatika szakon, ami nem tudom, hogy előny-e vagy hátrány számomra. Általános iskolában és középiskolában is kitűnő lettem. Nézegettem az állásokat és láttam, hogy olyan informatikusokat nem igazán keresnek akinek OKJ-s szakmája van, ezért mindenképpen tovább kell majd tanulnom, de nem tudom, hogy ez gimnáziumból vagy szakközépből lesz-e könnyebb. A gimikben általában jobb az oktatás. Ők gondolom magasabb szinten tanulnak matematikát és angolt, ami ugyebár elengedhetetlen az informatikához. Viszont mi szakközépben sokkal nagyobb óraszámban tanulunk informatikát. (Több, mint heti 10 órában) Mit gondoltok? Megérné átmenni gimibe vagy jobban járok a szakközéppel?
Másik szakközépbe nem tudok menni, mert a környéken ez az egyetleg szakközép ahol informatikát tanulhatok. Kolesz pedig ugyancsak kilőve.
(Hozzáteszem, hogy a jelenlegi iskolámban tanuló diákok átlaga eléggé alacsony és a bukások száma is igen nagy. Ide azok az általános iskolából elballagott diákok szoktak jönni, akiket valamiért nem vettek fel a helyi gimibe, vagy nem is jelentkeztek oda, mert az általános iskolás 3-as vagy 3,5-ös átlagukkal esélyük sem lett volna.)
Szakkozepbol is mehetsz egyetemre, legfeljebb egy kicsit maganuton is tanulnod kell meg. Szerintem felesleges atmenni gimnaziumba.
Beszelj a tanaraiddal, hogy neked ilyen ambicioid vannak, segiteni fognak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!