Melyik nehezebb szerintetek? 60%-os emelt Tesi, Töri érettségi, vagy ugyan ezekből 90-100%-os közép?
95%+ érettségit írni középszinten nagyon nehéz. Persze nem lehetetlen, ha van egy kis hátszeled. A tanár tud kozmetikázni az eredményeden.
Szerintem emelten könnyebb 60%-ot teljesíteni.
Én mondjuk úgy csinálnám, hogy amiből nagyon nagyon jó vagyok, abból emeltezek, a másikból meg közepet tennék.
Szerintem egy 70-80%-os emelt meg egy 90-95%-os közepet nem nehéz összehozni. Mellette meg mondjuk van 2 középfokú nyelvvizsgád, vagy egy felsőfokúd.
Ez egyáltalán nem sok. Nekem idén 120-130 ponttal több kellett. :D
Nézd. Duplázni azoknak érdemes, akiknek kiemelkedően jó lett 2 érettségije. A 80%-os közép, meg a 60%-os emelt nem számít annak.
A gondolatmenetedben van egy kis hiba. Az emeltért +50 pont jár.
Figy. 2 80%-os közép érettségi 320 pont.
Két 60%-os emelt 340.
Ha fel bírod tornázni a közepet 90%-ra, az emeltet meg megcsinálod 60-ra, az már 350.
Ajánlom, hogy csinálj egy középfokú nyelvvizsgát. Az +28 pont. Viszont ha két emeltet teszel, akkor a nyelvvizsga már nem számít, azért ajánlottam neked az 1 emelt 1 közép felállást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!