Az Országos Középiskolai Tanulmányi Versenyről csak annyit szeretnék tudni, hogy milyen korban írják, mármint akármelyik évben, akár többször is megírhatják, sőt minden évben van, vagy csak egy bizonyos évben, mondjuk 10-ben?
A válaszokat nagyon köszönöm, a kérdésbe fektetett időt nagyra értékelem.
Én német és matek OKTV-n voltam matekból és németből. Ha jól tudom, akkor minden évben van, kb minden tárgyból. Úgy rémlik, hogy uccsó két évben voltam OKTV-n, tehát 11 és 12-ben nekivághatsz. Sajna azt nem tudom, hogy hamarabb lehet-e :S
Amennyire én tudom minden évben egyszer van. De nem "írják",hanem inkább "írhatják".Nem kötelező,hanem jelentkezel és tovább kell jutnod a fordulókon. Szerintem minden évben indulhatsz (bár lehet,hogy kilencedikben még nem).
"A válaszokat nagyon köszönöm, a kérdésbe fektetett időt nagyra értékelem." A válaszokat nagyon köszönöm,s az abba fektetett időt nagyra értékelem.Nem mi tettük fel a kérdést.
2014. júl. 17. 19:29
3/5 anonim válasza:
11.-ben és 12.-ben lehet menni,ha öt éves képzés,akkor pedig az utolsó 2 évben.Többször is meglehet írni,nyilván nem ugyanazon évben.Fordulók vannak,3 vagy 4,nem tudom pontosan.A döntőbe 50 ember jut be,11. és 12. osztály vegyesen.Óraszám szerint el vannak különítve a kategóriák:pl.biológiából 2 kategória van,a 2.-ban a tagozatosok,azaz heti legalább 2,5 óraszámban tanulók vannak,azalatt 1. kategória.
Jótanács:felesleges ez a hivatalos stílus,itt úgyis főleg diákok vannak.
2014. júl. 17. 19:41
4/5 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönök minden választ, ha valaki még írna, vagy esetleg van személyes tapasztalata, az nyugodtan írjon! Még egyszer köszi mindent!
2014. júl. 17. 19:59
5/5 anonim válasza:
Milyen targybol szeretnel indulno kedves kerdezo? Amugy nem feltetlenul 50 ember jut be a dontobe. 30 kap tobbletpontot, fizikabol ennyit is hivnak be, mig matek 2.kategoriaban 50 embert is.Mintha 50 lenne a max, de ebben nem vagyok biztos. Altalaban 3 fordulo van, nehany targynal 2. Az elso az iskolai, ahol meg van szabva, hogy mennyi az a minimum ponthatar, amitol tovabbkuldik. Ez altalaban a maximalis pontszam 50 szazaleka. Ha tovabbkuldik, akkor felvizsgaljak/felulvizsgalhatjak. A 2.forduloba az adott kategoria osszes jelentkezonek a 10 szazaleka juthat be. Ezert a tenyleges ponthatar altalaban magasabb szokott lenni. Nekem fizika oktv-rol van tapasztalatom, ott pl. 80-bol 40 volt a tovabbkuldesi, mig a tovabbjutasi ponthatar 47 pont volt 2.kategoriaban iden.az en dolgozatomat tovabbkuldtek 51 ponttal, tovabbkuldes utan lehuztak 48-ra. A masodik fordulo orszagos szinten tobb meghatarozott helyszinen zajlik. Innen valogatnak a dontobe. Amiket irtam, altalanosan is igaz, csak a szamadatok vonatkoznak a fizika oktv-re. Egyebkent elvileg a gimi utolso 2 eveben lehet indulni, de ha korabban leosztalyozoztal egy targybol, akkor akar elso gimis evedben is mehetsz. Remelem, tudtam segiteni. Ha erdekelt vagy a fizika oktv-ben, akkor tudok meselni reszletesen is az egyes fordulokrol, meg hogy hogyan es mibol erdemes keszulni.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!