Milyen a közigazgatás-szervező szak? Mire jók? Mit csinálnak és mit tanultak?
Most diplomáztam igazgatásszervező szakon. (ez a régebbi neve a közigazgatás-szervező szaknak csak most februárban keresztelték át)
Én imádtam a szakot.Közigazgatás számára képez szakembereket, legmagasabb pozíció ami betölthető vele a jegyző kisebb településeken.
Legfőképpen közigazgatási jog területeit tanultuk részletesen, de (szinte) minden jogágból van egy-két szemeszter, és némi közgazdaságtan statisztika, számvitel is. Illetve szervezés-vezetési ismeretek.
Gyakorlat bármely közigazgatási szervnél tölthető, egyetem elintézi.
Köszönöm az inteligens válaszodat!!
Nagyra értékelem.
Szóval kissebb településeknél jegyző, politikai páján vagy esetleg más közigazgatási intézményekben tudnál a legeredményesebben elhelyezkedni?
Ja, most jut eszembe ez egy alapszak. Milyen MA diplomát lehet utánna szerezni ztánna?
Bocs hogy ilyen sokat kérdezek :)
Politikai pálya az választott funkció inkább, nem végzettség függvénye elsősorban.
Van közigazgatás MA esetleg kreditelismertetéssel kriminológia MA elérhető ezzel a BA diplomával.
Ha meggondolod magad és mégis inkább jogász lennél, akkor 5 év helyett 4 év a jogászképzés ezzel az alapszakkal. (ez nem nagyon éri meg, ha tudod hogy jogász szeretnél lenni akkor egyből menj jogász szakra szerintem)
Nem tudom isten igazából..azt valós pozícióban látja és érzi az ember hogy mennyit jelentene a Közigazgatás MA. (kriminológia szerintem nem túl jó..az annak való aki kutató..igazából ilyen állás utcáról nem létezik, ergo a szakot sem érdemes elvégezni csak ha más valahogy arra a területre vetődött el valaki és előny számára)
De nekem már a helyzetem, nekem ez a második diplomám, teljesen párhuzamosan végeztem két szakot, másik szakom önmagában mint alapszak semmit sem ér (nem sokat) viszont MSC-vel kreditelismertetéssel már igen. Én mindenféleképpen közigazgatásban szeretnék dolgozni (diploma előtt érettségivel dolgoztam titkárnőként ott), de szakigazgatási szervnél...oda meg kell a szakdiploma és a közig diploma meg kifejezetten előny...(ezért csináltam)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!