Választás előtt állok. BGF turizmus-vendéglátás VAGY Szent István Egyetem (budapesti) szintén turizmus-vendéglátás?
A Szent István Egyetem egy valódi nívós egyetem, az ezzel járó professzori karral, hazai és nemzetközi kapcsolati hálóval,
a BGF pedig egy gyengécske főiskola.
És miben? Gazdaságtudományokban? Kétlem.
Lehet hogy a nemzetközi egyetemek rangsorában, agrártudományi egyetemként nagyon elismert (és jönnek is rendesen az afrikaiak, stb.) de hogy turizmus-vendéglátást nem ott tanulnék az is biztos. Igazából abban sem vagyok biztos hogy azt tanulnék, de mindegy :D
De ha ez az álma az embernek akkor szerintem BGF (a fentinek mondom hogy a "gyengécske főiskola", szeptembertől Budapesti Gazdasági Egyetem lesz) turizmusból messze az a legjobb,főleg angol nyelven, de a Corvinus is nagyon jó.
Az egy vicc, hogy a BGF egyetem. A mostani kormányzat kitalált egy értelmetlen fogalmat: "alkalmazott tudományok egyeteme" és ezzel az ürüggyel mindenféle jelentéktelen intézményt, főiskolákat egyetemnek nevez.
Ez az egyetem fogalmának megcsúfolása, hiszen ezeknek az intézményeknek nincs akkreditált doktori iskolája, tehát nem képesek a teljes egyetemi képzési ciklust biztosítani,azaz nem egyetemek, hanem főiskolák, de ráadásul nincs is legalább 3 különböző tudományágban karuk, tehát végképp nem universitas-ok, hanem felsőfokú tanintézmények csupán.
Milyen egyetem az aminek nincsen nemzetközileg elismert professzori kara, ahol nem folyik élvonalbeli tudományos kutató-, fejlesztő- vagy művészeti tevékenység, ahol nincs nemzetközileg jegyzett tudományos folyóirat az intézmény kiadásában, ahol az oktatóikat nem tudják maguk kiképezni (hiszen sem PhD-t, sem Habilitációs Oklevelet nem jogosultak kiadni), hanem más igazi egyetemekről kell átigazolniuk oktatókat.
ismeretlen fogalom?
ezt nem a mostani kormány találta ki.
Németországban is millió university of applied sciences (FH) van. akik ott végeztek azok ott is ugyanúgy a versenyszférában helyezkednek el (tapasztalatól beszélek) mint ahogy a BGF-esek is. a SZIE meg most lehet hogy állatorvostudományokban v mit tudom én megelőzi a corvinust, de ne hasonlítgassuk már össze a gazdálkodási képzésekkel... ha valaki azt mondja, hogy a corvinus """jobb""" mint a külker vagy pszk, nem vitatkozom, de könyörgöm, SZIE?????? és bárki akinek 1 icipici fogalma van a témáról, tudja hogy turizmus-vendéglátás területen a BGF a legrégebbi és egyben legszínvonalasabb is. konkrétan németül és angolul is tanítják ott, millió külföldi jár oda.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!