Van ennek valami kovetkezmenye? Lesz ebbol problema? Berakhatnak intezmenybe? Vagy meg lehet oldani ezt hogy ne keljen suliba jarnom meg egy darabig.
17 eves vagyok,es eleg sok problemam van.
Februar ota nem vagyok iskolas,pszichologushoz jartam allandoan,beteg voltam hetente stb...
Nem tudok tanulni a sulyos agyraszkodasom utan,es sajnos sokat stresszelem magam minden nap.
Nem szeretnek suliba jarni,csak kesobb most dolgozom igaz nem vagyok bejelentve,de keresem es nalunk sajnos muszaly a penz.
Anyukammal jelentkeztem ki,mivel allandoan beteg lettem es a korhazban kotottunk ki mindig.
Csaladi potlekot tudom hogy nem kapok,de a tbt nem tudom.
Azt hogy tudnam megoldani?!
De akkor mar nem szolhatnak bele hogy nem jarok??
Nekem azt mondtak hogy attol 18 eves koromig kell jarni vagy intezetbe raknak
Nem ilyen egyszerű a dolog
„Azok a tanulók, akik tanulmányaikat
az iskolai nevelés-oktatás kilencedik évfolyamán a 2011/2012. tanévben vagy azt megelőzően
kezdték meg, tankötelezettségük azon tanítási év végéig tart, amelyben a tizennyolcadik életévüket
betöltik.”
Ha:
2011/2012. tanévben 9-es
2012/2013. tanévben 10-es
2013/2014. tanévben 11-es vagy..illetve voltál akkor bizony 18 éves korodig vagy tanköteles, és igazuk van akik azt mondták hogy ezért büntetés jár.
Ha viszont már te 2012/2013-as tanévben voltál 9-es akkor már nem vagy tanköteles. Ezt te tudhatod, amit írtál abból nem állapítható meg.
Ha ez utóbbi variáció rád az igaz akkor ha feketén bejelentés nélkül dolgozol akkor nincs rendezve a Tb-d. Havi 6810 Ft-ot vagy köteles fizetni a NAV-nak. Ha ezt nem teszed meg akkor tartozást halmozol fel, és ha egyszer esz bejelentett munkád letiltják a fizetésedből, vagy ha lesz valamilyen vagyonod végrehajtják rajtad mint köztartozást. Visszamenőlegesen kell fizetned nem csak akkortól amikortól te úgy döntesz hogy elkezded fizetni a járulékot.
En 2013ban jottem el,9es voltam.
A tbt havonta kell befizetnem??
Jaj..na szóval melyik tanévben kezdted a 9. osztályt? (először!!!)
többi folyt ha válaszoltál
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!