Az Eduline.hu pontszámítója szerint több pontom van, mint a Felvi szerint. Mi az igazság? :- (
Hello, légyszi segítsetek, mert tiszta ideg vagyok :S
Na szóval itt vannak az eredményeim:
11. osztály:
irodalom: 2
nyelvtan: 4
matek: 3
töri: 2
angol: 5
biológia: 3
12. osztály:
irodalom: 3
nyelvtan: 4
matek: 3
töri: 2
angol: 5
biológia: 3
érettségi eredmények:
magyar - közép - 68%
matek - közép - 31%
történelem - közép - 65% ***
angol - emelt - 76% *** -> középfokú "B2" nyelvvizsga az érettségi bizonyítványban
informatika - emelt - 32%
A ***-al jelölt tárgyakat (történelem és angol) veszik figyelembe a pontszámításnál (nemzetközi gazdálkodás szak, "kettőt kell választani: gazdasági ismeretek v. matematika v. történelem v. egy idegen nyelv(9) v. szakmai előkészítő tárgy(8)")
Na most ezekkel az eredményekkel a Felvin 332 pontot kapok, az Eduline-on pedig 360-at.
Tök jó lenne, ha tényleg 360 pontom lenne, de valahogy úgy érzem, hogy a felvinek van igaza. :D Mi a véleményetek? Esetleg valaki kitudná számolni kalkulátor nélkül?
A tanulmányi eredmény tényleg nem feltétlenül tükrözi a jelenlegi helyzetet.
Nekem is gyalázatos középiskolai eredményeim voltak a saját szememben (3,5 átlag) de érettségire ezerrel készültem és nyelvvizsgát is tettem így lett 405 pontom.
ja, hogy ezek jó eredmények? 31% matek???? Kettes töri, magyar???
Szomorú.
összképet kell nézni nem egyesével a tárgyakat...
Szép is lenne ha az alapján lehetne az életben eredményeket elérni ami egy tini kori állapot és egy-két tanár által megállapított pillanatnyi eredmény.
És is hasonlóan tanultam középiskolában, mégis szereztem két diplomát, egyiket 4-el másika 5-el. (egyiket sem bölcsész vagy hasonló szakokon)
Szóval ennyire ne légy korlátolt. Nincs abszolút jogos és igazságos érdemjegy soha sehol, pláne nem középiskolában.
Lehet hogy tényleg nem tudja elvégezni az adott szakot lehet hogy simán jó eredménnyel végzi. Nem lehet tudni előre ennyiből. Indulj ki abból hogy még így is hogy egymást leszóljátok és lehúzzátok, elveszed a kedvét is kevés a diplomás az Eu átlaghoz képest. [link]
Máshol sem élnek zsenik meg full szorgalmas középiskolások..valahogy ott nem akarják a másik embert betaposni a földbe és kijelenteni hogy nekik ez nem való. Na talán ez is hozzáárul a mi kis magyar prosztó valóságunkhoz.
Köszönjük a véleményed.
Hasonló szépeket az életben nekedis! :)
Ezt az élet dönti el, illetve az egyetemi alkalmazkodó képesség nem az érettségi %. Nem tudod egyszerűen elképzelni, hogy amit gimiben magad körül tapasztalsz az nem a valóság, hanem egy zárt világ amiben a tanárok alkotják a játékszabályokat. Természetesen úgy alkotják, hogy ők sikeresnek érezzék magukat.
Van aki úgy áll az egyetemhez na ezt most megcsinálom ha török ha szakad mert különben nehezebben boldogulok, na nekik van esélyük elvégezni.
Van aki meg azt hiszi a középiskolás módszer beválik és csodálkozik hogy nem megy. Hidd már el hogy nem az számít hány %-ra tudta a matekot. Egyetemen ha követi a tananyagot simán haladhat. Lehet hogy nem lesz kitartó de az személyiség függő nem az eddigi eredményeitől függ..bármi lehet a kérdezőből még. Ezért ne húzd le sokkal emberibb/normálisabb ha biztatod, próbálja legyen sikeres. Ahogy te látod a világot az sehova sem vezet/jobban mondva lebeszélnél mindenkit aki nem a top gimi top tanulói közé tartozik..neked is könnyebb(lesz) több sikeres ember között élni..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!