2013-ban a Debreceni Egyetemen, a Közgáz karon, a gazdálkodás és menedzsment szakon hány pontnál húzták meg a határt?
Annyira nem hihetetlen. Az egyetem kapacitása megmaradt az elmúlt évekről. Több száz embert képeztek jórészt állami pénzen, kisebb arányban fizetősön.
Hirtelen megvágták az államis helyeket (460-as ponthatár), a kapacitás nagy része a fizetősök számára lett elérhető. Azonban a költségtérítést jóval kevesebben tudják vagy akarják kifizetni. Kevesebb a jelentkező, mint a kapacitás, ez úgy jelenik meg, hogy a jogszabályi minimumot mutatják ponthatárnak. A gyakorlatban előfordulhat, hogy 330 pontos volt a "legbutább", akit felvettek, de fel tudtak volna venni még akár alacsonyabb pontszámúakat is, csak nem volt kit :D
Szerintem 314-el be tudsz kerülni fizetősre! :))
A szak szerintem nem egyszerű... főleg a nehezebb tárgyak matek, matek II, stat 1, stat 2, mikro makro nemzetközi kg... de majd ha bekerülsz úgyis tapasztalod. A többivel el lehet boldogulni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!