Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Műszaki menedzser szakról...

Műszaki menedzser szakról vélemény?

Figyelt kérdés
nehézség, munkalehetőség, bármilyen információ, vélemény jöhet :)
2014. júl. 1. 17:50
 1/3 attackspan válasza:

Én 3. éve járok erre a szakra Győrbe. Csakis egyéni véleménnyel tudok szolgálni, mert ugye mindenkinek más tetszik.

Logisztika szakirányon vagyok, ahol nálunk a tanárok nagyon jó fejek, és meg tudják szerettetni a szakmát. Ebből kifolyólag nem nehéz, de tanulni mindenhol kell, csak nem mindegy hogy érdekel-e. Az alapozó tantárgyak az első pár félévben, mint mindenhol szenvedés, megy a szivatás.

A lényeg, hogy minden lehetséges eseményen részt kell venni, ahol megismerheted a tanáraidat, beszélgethetsz velük. Ugyanis az emberi kapcsolatok pl. a logisztikában nagyon fontos, valamint a tanulmányaid során is előnyben lehet részed. Persze ezek csak a Széchenyi István Egyetemről származó tapasztalataim. Jelenleg 3 szakirány van itt, ezen a szakon: Gyártási folyamatok (gyártás szervezés), Minőségbiztosítás, valamint a Logisztika.

A diákok szerint a Logisztika a legkönnyebb szakirány, de ez is csak abból adódik, hogy a tanárok lazák.

Ezen a szakirányon is nagyon tájékozódott leszel, annak ellenére, hogy nem "kell" rojtosra ülnöd a hátsó feled a tanulás miatt. Akit érdekli a szakma rengeteget tanul már azzal is, hogy órán figyel, és persze látja az összképet, amit a tanárok készséggel kézzel lábbal magyaráznak.

Attól eltekintve, hogy engednek puskázni, nagyon sok megmaradt bennem is, mert örömmel tanultam. Nem érdeklik a professzorokat, hogy mit nem tudsz, nem várják el, hogy tudd a kronóligiában szereplő dolgokat, valamint a száraz semmire való anyagot.

Remélem sikerült kielégíteni valamennyire a kíváncsiságod.

2014. júl. 16. 15:47
 2/3 attackspan válasza:

Még annyit tennék hozzá, hogy logisztikusra mindenhol szükség van, minden céghez kellenek logisztikusok, anélkül megáll a világ. Ebből következik a munkalehetőség válasza.

Erre szokták kérdezni, hogy de oda inkább a Logisztika szakon, vagy a Közlekedésmérnök szakon végzett embereket veszik fel, nem?

Azt mondom nem feltétlenül, mert egy sikeres cég, nem papír alapon fog válogatni, ilyet csak a piti cégek tesznek. Az a fontos, hogy te mit tudsz, mihez értesz a szakmán belül, mennyire vagy tájékozódott.

2014. júl. 16. 15:53
 3/3 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen hogy ezt megosztottad :)..hát igazából én még kicsit messze állok tőle, csak érdeklődés szintjén...
2014. júl. 22. 20:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!