Na most akkor február 15-ig kell jelentkezni az egyetemre, fősulira, még az érettségi előtt?
Utolsó: "3 sulit lehet beírni, mindnél 2 kart."
Ez nem igaz! Nem három suliba lehet jelentkezni, hanem 3 szakra a 9000 Ft-ért. És ez max. úgy lehet 3x2, ha ugyanannak a szaknak megjelöli az állami és költségtérítéses formáját is.
Nem lecseszni akartam, csak kijavítani.
Én egyébként teljesen másképp tudom, mint ahogy ti írjátok. Szerintem úgy van, hogy a 9000 Ft-ért három szakot lehet megjelölni, és csak abban az esetben lehet 6 helyet beírni ugyanennyi pénzért, ha ugyanannak az egyetemnek, ugyanazon a karán és ugyanazon a szakon az államilag finanszírozottat és a költségtérítésest is megjelöli.
A felvi.hu-n is ez van egyébként: [link]
"Minden jelentkezőnek minimum 9000 Ft-ot, azaz a felvételi eljárás alapdíját be kell fizetnie. Ezért a díjért 3 képzés megjelölésére van lehetőség. Ha 1, 2 vagy 3 jelentkezési helyet tüntet fel a jelentkezési lapon, akkor egyaránt 9000 forint alapdíjat kell befizetni. Amennyiben az alapdíjban benne foglalt 3 képzésen felül további jelentkezési helyeket is megjelöl, jelentkezésenként 2000-2000 Ft kiegészítő díjat kell fizetni az alapdíjon (azaz a 9000 Ft-on) felül.
Az eljárási díj szempontjából két jelentkezési hely egynek minősül abban az esetben, ha ugyanannak a jelentkezési helynek az államilag támogatott és költségtérítéses formáját is megjelöli a jelentkező - azaz megegyezik az intézmény, kar, szak, képzési szint, munkarend, csak a finanszírozási forma tér el -, azt két sorban kell feltüntetnie a jelentkezési lapon, azonban az eljárási díj befizetése szempontjából ez egy képzésnek minősül."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!