Az normális, ha nem szeretném, hogy önköltséges diákok
legyenek a hallgatótársaim?
Figyelt kérdés
Idén felvételizek, és olyan szakot jelöltem meg, ahová 420+ pont kell államira, önköltségesre viszont csak a minimum 260. Nem felételezem, hogy buták, de 260 pontot tanulás nélkül is el lehet érni. Jó, nyilván nem pontban kell mérni az embereket. De valahogy nem szeretném, hogy ilyen butuskák legyenek a hallgatótársaim. Ez normális?
Aki nem tud normális választ írni, ne írjon, hisz nem kötelező! :) de aki hasonlóképpen 'érez', szívesen várom válaszát.
Nagyon jól figyelj sznobocskám: nekem egészen pontosan 267 pontom lett megveszekedett tanulással úgy, hogy két 90% feletti érettségi kelleti magát a bizonyítványomban. Miért lett olyan kevés? Azért, mert egy noname vidéki iskolába jártam, ahol csesztek bennünket a tanárok felkészíteni az emelt szintű vizsgákra, korrepetálásra pedig nem volt pénzünk. Persze, hogy az emelt szintű f*stalicskát kell számolni továbbtanuláskor, mert... miért ne. Így inthettem érzékeny búcsút 100-200 rohadt pontnak.
De nem számít, tök jó hogy már két másodállásban dolgozom, amely azt a szakot veszi alapul, ahová jelentkeztem idén. Csókolom.
2014. jún. 28. 12:44
12/18 A kérdező kommentje:
csak közlöm, hogy nem azt írtam, hogy 420 pontom van (utolsó előtti válaszoló). hanem 468, már bocs :d
2014. jún. 28. 13:39
13/18 anonim válasza:
Hú, te vagy az istencsászár. Sikerült meglátnod ennek a sok hozzászólásnak a lényegét, és érdemben reagálni arra, amit mondani próbáltunk neked. Először azt hittem, hogy csak nem gondoltad végig a lehetőségeket, és nem jutott eszedbe ennyiféle ok, amiért odamehet valaki önköltséges képzésre, de most bebizonyítottad, hogy csak egy felfújt hólyag vagy.
2014. jún. 28. 14:07
14/18 anonim válasza:
Kérdező, te mire vagy olyan rohadt büszke? :D De őszintén. Vigyázz, nehogy butuska csoporttársaid nevessenek majd rajtad, ha véletlenül olyan helyzetbe kerülsz. Az érettségi egy vicc, a talpraesettséget meg nem pontban mérik, és meglátod mennyire más az egyetem. Ahol evvel a hozzáállással elég hamar ki fogod harcolni társaid ellenszenvét.
Amúgy nem sértettségből írom, nekem is 468 pontom lett. Csak éppen 3 évvel ezelőtt, a 480 pontos rendszerben. Erről ennyit. :)
2014. jún. 29. 02:30
15/18 anonim válasza:
Kérdező arra azért majd figyelj a marha nagy egózás közepette, nehogy pofra ess kissé. Tudod egyetemen senkit nem érdekel ki hány ponttal ment, és onnantól kezdve hogy elkezdted nem is mész vele semmire. Anno én se voltam nagy tanulós középsuliba, aztán azóta mérnöki diplomám van. Más meg aki több ponttal jött vagy 1 évet csúszott mert elbulizta, elhülyülte az egészet. Szép dolog az a sok pont viszont a szorgalmat, és a kitartást sem szabad semmibe venni. :) Csak ennyi. A kérdésedre válaszolva pedig nem nem normális dolog hogy így gondolkodsz, sznobság, és ahogy mondod az embereket nem pontban mérik.
2014. jún. 29. 14:50
16/18 anonim válasza:
Nem tudom milyen szakot választottál, de végül is mindegy. Ahogy már előttem leírták, sznob dolog ezek alapján ítéletet hozni. De nekem a másoddiplomám az államilag finanszírozott, mert az első csak költségtérítésesen indult levelezőn (anno 12 éve). És meg kell mondjam, hogy azok a diákok (akkor is és most is) akik fizetnek azért, hogy tanulhassanak sokkal jobb eredményeket produkálnak, mint azok akik nem. Nem csak a pénz miatt, hanem azért mert aki hajlandó (muszáj) pénzt áldozni erre, azt már érdekli és nem csak a buli miatt van ott és kitartóbb is.
2014. júl. 3. 12:28
17/18 anonim válasza:
Az meg még nem állt neked össze, hogy a pontszámok mögött, sokszor nem az ész áll, hanem a biztos családi, anyagi háttér esetleg.
2014. júl. 30. 15:35
18/18 anonim válasza:
Egyrészt idealizálod a pontszámokat, másrészt ezekben találtál okot, a lenézésre, ezek mögött valami nárcisztikus személyiségzavar és gyermekded elképzelés a világról, állhat.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!