Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » BME gépészmérnöki karról...

BME gépészmérnöki karról tudnátok nekem mesélni? (bőv. Lent)

Figyelt kérdés
Oda készülök menni, következő tanévben érettségizem. Szakközépiskolába járok. Szakrajz mennyire szükséges, mennyire szigorúak? Matematika? Jó vagyok matekból, az érettségimet minimum 90%-ra tervezem, de pl. integrálás, stb. mennyire kell, hogy tudjam, mire odaérkezek?
2014. jún. 26. 11:44
 1/2 anonim ***** válasza:

Szakrajz nagyon szükséges, ez minden gépipari szakmára, így a mérnökre is igaz. Az jó, ha szakközépiskolából jössz, így vannak műszaki alapismereteid.

A követelmény magas, nagy szorgalom, kitartás és fáradságos munkabefektetés szükségetetik.

A fizikát nagyon értsd, különösen a mechanika, hidrodinamika, hidrosztatika részét.

Egy tárgyból (célszerűen fizika, matek, vagy szakmai tárgy) nem árt emeltszintű érettségit tenned, hogy elég pontod legyen.

Bekerülni könnyű, bennmaradni annál inkább nehezebb.

Matematikát is értsd jól, azonosságok, trigonomeria, geoetria, logaritmus nem jelenthet fennakadást. (Ha mégis, akkor szokott lenni felkészítő óra, a sikertelen 0.zh után).

Integrálás, deriválás, alapszintű megismerése mindenképp ajánlott. Habár ott majd megtanítanak mindent, gyors tempóval, tömérdek anyagmennyiséggel.

Jó hozzáállással teljesíthető.

2014. jún. 26. 12:00
 2/2 A kérdező kommentje:
A szorgalmammal szerintem nincs probléma. Terveim szerint mindenből középszintű érettségit fogok tenni (infó lesz a választottam, mivel a fizika oktatás iskolánkban borzasztó.). Lesz 68 plusz pontom, ezért nem is akarok emeltet, abból 18 elveszne. Így szerintem többet érek egy jó középszintűvel, mint egy közepes emelttel.
2014. jún. 26. 12:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!