Jogon nehéz önköltséges képzésről államira átmenni?
Nehéz. Nem tanulmányi átlag van meghatározva hanem összetett feltétele van, az átlag csak egyik tényező ebben.
Első feltétel hogy legyen veled egy évfolyamon államin tanuló hallgató. Jelenleg olyan aki teljesítette a 464 pontos felvéti ponthatárt, tehát nem túl sok állami támogatott évfolyamtársad lesz. Ha olyan helyen tanulsz hogy 0 hallagató van aki államin van akkor nem lehet átkerülnöd sehogyan sem.
Na szóval az kell hozzá, hogy akit eredetileg államira vettek fel kibukjon, azaz egy év alatt a mintatanterv kreditjeinek felét!!! ne teljesítse. akkor őt automatikusan átsorolják fizetősre, és az ő állami helye marad üres. Erre az üres helyre lehet pályázni azon fizetős hallgatóknak akik legalább 3,5 átlaggal rendelkeznek és a kreditek több mint felét teljesítették. Nyilván azé a hely aki a fizetős pályázók között a legjobb tanulók..
Én pl. 5 egész feletti átlaggal tudtam átkerülni fizetősről államira.(több kreditet vettem fel hogy jobb átlagom legyen) Én évfolyamon eredetileg 18 állami hely volt, 4 hely megüresedett ezekre pályázhattunk...hát 4,8 felett volt esély erre a 4 helyre...
De amikor én kezdetem még nem volt ez az előre meghúzott ponthatár, hanem normál módon lehetett bejutni államira.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!