Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Középiskolai beiskolázás...

Középiskolai beiskolázás előtti információk?

Figyelt kérdés
Szülők, diákok körében információk átadása a beiskolázáshoz, pl. személyes tapasztalatok, amire figyelni kell, kit milyen ponttal hova vettek fel tavaly, a szakközépiskolában megszerzett végzettséggel hova tudott elhelyezkedni, iskola szinvonala, stb. minden ami segít a döntésben azt ide 1 helyre!
2010. jan. 4. 15:38
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

Egyik haveromat tavaly 39 pont írásbelivel vették fel egy erős kereskedelmi szakközépbe. Engem 52-vel gimibe, én tavaly nagyon paráztam, de nincs mitől :) A szóbeli a legkönnyebb része az egésznek általában tehát arra 10 ből 7 et szinte mindenki elér! És ez még hozzámegy az írásbeli, és a hozott pontokhoz!

Sok sikert mindenkinek, aszem most Január 23 ra ! :)

2010. jan. 4. 15:57
 2/2 anonim ***** válasza:

Csak azok, akiket tavaly vettek fel?En most vagyok vegzos egy (nem elit, de nem is also szinvonalu) gimnaziumban.

Azert remelem nem baj, ha irok.

A kozponti felvetelim jol sikertult, sajnos mar nem emlekszem, hogy hany pontom lett, de az evfolyamon a masodik- harmadik legjobb lehettem vele( szinten egy kozepszeru altalanos iskola).

Viszont,mivel pont abban az idoszakban kellett iskolat valtanom a koltozesunk miatt, ezert a tanaraim nem tamogattak.(Amiben igazuk is volt valamilyen szinten, hisz beteges voltam, sokat hianyoztam, es mivel nem ismertek a korulmenyeimet, szuleimet(sokat dolgoztak akkoriban), azt hittek iskolakerulo vagyok.)Tehat, emiatt egy kis hatrannyal indultam, nem engedtek, hogy egy nevesebb gimnaziumba adjam be a jelentkezest( ami akkor, sertette a buszkesegem, de ma mar egyaltalan nem banom).Nagyon erosen beleszoltak abba, hogy mit es hogyan tegyek, ill. tegyenek a szuleim.Megjeloltunk 3 iskolat, egyiksem elit( tehat, nem az Arpad fejedelem, vagy a Fazekas szinvonala), de azert eleg ahhoz, hogy kello szorgalommal igazan jol fel tudjak keszulni az erettsegire.Sokkal jobbnak tartom a szemelyes beszelgetest, mint a felvetli megirasat(nem a kpti. hanem az intezmeny altali), mert itt a szulo(aki, elkiserheti a diakot) is megismerheti az iskolat, felvetelizteto tanarokat.

Sokkal jobb, egy olyan iskolaban tanulni, ahol jo a kornyezet, mint egy olyanban ahol a gyerek beleroppan abba, hogy nem birja teljesiteni az elvarasokat.

A nyelvi elokeszitot viszont en szemely szerint nem ajanlom, legalabbis csak azoknak akik keveset tanultak nyelvbol.En gimnazium osztalyba jarok, oktoberben mar leerettsegiztem angolbol, es foldrajzbol elorehozottan.Majusban probalom az emeltet, amire szinten felkeszitenek a tanaraim.Es nekunk, akik sima gimibol mentek elorehozottra is ugyanolyan jol sikerult megirnunk, mint a nyelviseknek.

A fontos az, hogy -igaz, hogy az osztalyfonokok gyakorlottabbak ebben- a szulo ne hagyja magat eltantoritan.4 evig tanitotta, de a szulo 14 eve neveli, tehat azert jobban tudja mi a legjobb neki( meg akkoris, ha minden szulo elfogult a gyerekevel szemben).

Na, nem szaporitom tovabb: a lenyeg az, hogy mar ket erettsegim meg van, szinte kituno tanulokent de nem idegroncskent allok elebe a nagybetus eletnek(: mindezt egy kozepes erossegu gimiben

Megkoszonom, ha ezt vegig olvastad(:

18/L

2010. jan. 4. 16:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!