Hány félév államilag támogatott félévet vehetek igénybe a felsőoktatásban?
Még arra lennék kíváncsi, hogy az msc, bsc képzés együttesen vagy külön külön számít ebbe bele?
Illetve, ha párhuzamosan végzek 2 szakot, az duplán számít e ilyenkor?
Előre is köszönöm a válaszokat.
Ezek szerint akkor 6 év alatt tudom ingyen elvégezni.
És az osztatlan képzés során is 12 félév?
És még annyi kérdésem lenne, hogy az elkezdett, de be nem fejezett szak is bele számít ebbe? Tehát ha pl 1 évig jártam valahova.
Ha jártál korábban valahova, akkor azt le kell vonni.
Olyan osztatlan képzésnél, ami több, mint 10 féléves, ott max 14 félévre nő a támogatás. Ez jelenleg csak az orvosira igaz.
Ez így nem igaz. Például egy építőmérnök, akinek 8 féléves a képzése, az 10-et használhat bsc-re. Amiről te beszélsz, az csak akkor igaz, ha 7 féléves az alapkézésed, ami mondjuk az esetek nagy részében így van, de általánosítani butaság. Ez egyébként bármilyen szakra igaz, hogy csak n+2 félévet lehet felhasználni rá, ahol n a mintatanterves félévek száma.
Egyébként az új felsőoktatási tv. megengedi az összes 12 félév felhasználását bsc-re, csak ugye a fenti szabályból következően ez különböző szakoknál jöhet létre.
Akkor ha a bsc-t mondjuk 6 évig csinálja valaki, úgy hogy utolsó évben alig van 3-4 tárgya, akkor az msc-t már csak fizetősen végezheti?
Én speciel osztatlan képzésre járok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!