Informatikus egyetem (pl. ELTE IK)? A matematika tárgyak kb milyen arányban különböznek a középiskolai emelt matektól?
- 80%-ban más (teljesen új témakörök, szinte semmiben nem egyezik)
- 50-50% (újravesszük mindent, és legalább ugyanennyi új témakör)
- 20%-ban ugyanaz (1-2 eddig nem tanult területet is beleveszünk, de a nagy része az eddig megtanultak tovább bővítése)
A "teljesen új" az a megelőző tudásra épül, vagy egymástól függetlenek mint pl. a kombinatorika a geometriától?
Szóval ha nem vagy képben geometriából attól még tudod teljesíteni az egyetemei követelményeket?
kb 10%-ban leszel képben. Ezt így most állítom neked ha ilyen kérdéseket teszel fel. Mivel akkor ugyebár nem olyan a tudásod hogy mindent marha gyorsan megértesz. (van pár ilyen itt egyébként akik nem tanulnak csak alig és mégis 3-4es ZH-kat irnak folyamatosan)
Tehát készülj úgy hogy alig fogsz érteni valamit. De a korepek amiket a HÖK szervez, és a rendes tanulás mindig meghozza gyümölcsét. Meg lehet érteni, és meg lehet tanulni is. Semmi probléma nincs ha szorgalmas vagy.
"Középiskolai emelt matek" <- definition?
Ugyanis én tudok olyan helyekről, ahol differenciál egyenleteket is vesznek emelten és pl. nekem se nagyon mondtak újat első félévben matekból.
Legegyszerübb ha utána nézel az első éves tárgyaknak.
Analízis, Lineáris algebra, Matematikai Alapozás(erre épül az analizis), Diszkrét Matematika.
Leginkább ezek amik jellemzik az első évet matekból.
Néha nem is értem mért nem Analízistervező bsc a neve... :)
A legtöbb dolgoz teljesen újra kell/fogod tatnulni.
Dimatból annó úgy kezdődött nekünk, hogy akkor definiáljuk a számokat.
Persze az alapokon baromi gyorsan át fognak menni, szóval jó, ha már rögtön a matematika alapozásból nem full ismeretlen még minden.
Plusz a matematika tanulásra nagy hangsúlyt kell majd fektetned. Ha tudtál dolgokat korábban, ha nem.
Ugyanis ez az amin a diákok 80%-a legalább elhasal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!