Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Középiskolai nyári gyakorlat?...

Középiskolai nyári gyakorlat? (vérlázító)

Figyelt kérdés
Sziasztok. A 2011. évi CLXXXVII. törvény és a nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény szerint hatályba lépett a szakközépiskolai nyári gyakorlat, aki a 2013/2014-gyes tanévben kezdte meg a tanulmányát. Én informatika szakra járok, és 70 óra kötelező nyári gyakorlat van. Az hogy ez mekkora egy f aszság, arról most nem írok, mert lehetne. De a lényeg, hogy az egyik info tanárom azt mondta, hogy erről 2 napot lehet hiányozni. A másik info tanárom, akivel az 1. héten leszünk, ő egy embertelen rabszolgatartó, akit szerintem végig szívattak középsuliban, illetve egyetemen azt mondja, hogy semennyit se lehet hiányozni blabla, ha nincs meg a 70 óra akkor megbuksz blabla, és most kérdezem én, mint egy 9. osztályos tanuló, hogy lehet valaki ilyen züllött, hogy 2 napot nem bír odaadni nekünk. Egyébként a gyakorlat jövőre 3 hét lesz, aztán meg 4 hét, nehogy már le tudjunk dolgozni 2 teljes hónapot, hogy ne kelljen levarrnom szüleimet. Áhh, katasztrófa az egész, és az a poén az egészben, hogy 1 hétig takarítani fogunk, egy régen használt helyiséget. 2 héten meg gépeket selejtezünk, windowst telepítünk, amit vágunk, mert tanévben megtanultuk. Szóval, ez az egész egy nagy bullshit, lehánynám a magyar oktatást, meg azt a kö csögöt, aki ezt a törvényt meghozta.
2014. jún. 15. 20:27
 1/7 anonim ***** válasza:
15%
Valamit valamiért... Mehettél volna gimibe is, de inkább a szakközepet választottad.
2014. jún. 15. 20:29
 2/7 A kérdező kommentje:
Valamit valamiért, aha, eléggé felületes válasz, de akkor adok én is egyet, idén van ilyen először, eddig nem volt gyakorlat szakközepeseknek.
2014. jún. 15. 20:31
 3/7 anonim ***** válasza:
de volt gyakorlat. Csak akkor te még gondolat formájában léteztél.
2014. jún. 15. 20:37
 4/7 anonim ***** válasza:

Hát bizony én nem szoktam korlátlanul igazat adni minden diáknak, aki szidja a rendszert, de bizony ezúttal maximálisan a kérdezőnek van igaza.

Tegyük hozzá, hogy a másik oldalon is ugyanilyen szívatásként jelentkezik a dolog, hiszen az a tanár, aki szakmai tárgyat tanít, ennyi ingyenmunkát végez a nyári szünetben, vagyis gyakorlatilag nincs szünete, és közben ugyanannyi pénzt kap, mint az a nem szakmai tárgyat tanító tanár, akinek meg van.

Ez az egész új szakképzési rendszer egy hatalmas trágyarakás, erről sokat lehetett hallani, és nem az tehet róla, aki szakközépben akar tanulni.

2014. jún. 15. 20:38
 5/7 A kérdező kommentje:

Igazából csak ott bukik el, hogy fogalmuk sincs a tanároknak se, hogy mi a francot fogunk csinálni. Vendéglátósoknál van egy leszervezés, hogy melyik nap ki van bent a konyhán, ki mit főz, de itt meg fogalmuk sincs a tanároknak, hogy mit csináljunk.

2#: Igen, tudom volt gyakorlat szakközépben, olyan 20 éve, mit gondolsz miért szüntették meg? Mert rájöttek, hogy az osztály 20%-a (bocs, sokat mondtam, 10%?) akar foglalkozni a tanulandó szakmával, a többi elmegy egyetemre, vagy OKJ-ra.

2014. jún. 15. 20:44
 6/7 anonim ***** válasza:
az egész magyar oktatás egy kész vicc..
2014. jún. 15. 20:54
 7/7 anonim ***** válasza:

Nekünk gyakorlat egyedül OKJ előtti évben volt nyáron.

Úgyis ki fog derülni, hogy mi kell, nem kéne nagyon izgulnod. Ha bent kell lenned hát bent kell lenned, ez sajnos ilyen, legalább tanulsz valamit, vagy elütöd az időt. Programozol kedvedre.

Ha meg tényleg azt látjátok, hogy semmi értelme bentlenni, akkor az igazgatóval lepacsizzátok.

2014. jún. 15. 21:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!