Iskolai egyenruha?

Figyelt kérdés

Ki szabja meg, hogy legyen-e? Az állam, az igazgató vagy talán a szülők?

Mo-n miért nincs ( csak néhány magán-iskolában )?

2014. jún. 11. 23:31
 1/4 anonim ***** válasza:
90%

Leginkább a tulajdonos. Állami suliknál ez az állam, magánsuliknál (ide értve természetesen az egyházi ... intézményeket is) meg más.

Szülők azok nem.

Azért nincs egyenruha, mert ökörség. Kényelmetlen, sokba kerül, rentgeteg szervezés, mocskoskommunistahagyományamitkikellirtanimintatvmacitazis30évenátköpött, visszafogja a gyerek kreativitását, azt a hamis látszatot kelti hogy mindenki egyforma így nem készülsz fel miatta a valóságra, mert kényelmetlen, akadályoz a mozgásban, kényelmetlen, problémás, kényelmetlen, hülyén áll a gyereken.

Nem elég hogy rendőr és elektromos kerítés mögé vannak zárva, most legyen rabruha és sorszám is?

2014. jún. 11. 23:50
 2/4 anonim ***** válasza:
34%

Én ezt nem így látom. Az egyenruha összetartozást fejez ki. Csökkenti az egyének közötti különbségeket. Gondolj csak bele, amikor egy szegény családból származó gyereket körülveszik a jómódú háttérrel rendelkezők. Nem lesz képes úgy öltözködni, mint ők, ez széthúzást és az ő számára visszahúzódást eredményezhet.

Nem igaz, hogy kényelmetlenek az egyenruhák (egyébként helyesen formaruha).

2014. jún. 12. 09:31
 3/4 anonim ***** válasza:
76%

Én anno még hordtam egyenruhát, és baromi sok macera volt.

A különbözőséget én úgy látom hogy:

- szép

- fejleszti a kreativitást, szélesíti a látókört

- ösztönzi a népet hogy ha lát valami szépet, akkor dolgozzon, és megszerezheti ő is

- csökkenti az összetartozást, mert arctalan tömeggé silányítja a többieket

- az egyhangúság fokozza a mindennapos monotónia okozta stresszt

- azt a benyomást kelti hogy csak a gazdagoknak lehetnek jó ruháik, kreatív ötleteik, a szegényebbektől semmi jó nem származhat

2014. jún. 12. 20:21
 4/4 anonim válasza:
33%
Szerintem nagyon jó lenne bevezetni. Akiket sak ismerek mind ezt mondják. Mi magyarok irigykedünk csak az olyanokra akiknek egyenruhájuk van. Kényelmes, jól néz ki, nem lesz széthúzás az iskolákban.
2014. aug. 10. 17:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!