Anaglisztikán milyen tantárgyak vannak? Milyen specializációt lehet választani?
"A képzés nyelvéből szerzett nyelvvizsgáért, illetve a képzés nyelvéből – mint idegen nyelvből – letett emelt szintű érettségiért többletpont nem adható."
[Felsőoktatási Felvételi Tájékoztató]
Tehát anglisztikán a kötelező Emelt szintű angol érettségiért és bármilyen fokozatú [közép/felső] nyelvizsgáért nem kaphatod meg a 40 és 35/50 pluszpontot [max. 80].
Másik idegen nyelvből tett emelt szintű érettségiért és nyelvvizsgáért, igen, kapsz pontokat.
SZTE-BTK nyílt napján voltam, ott azt mondták, anglisztikán belül kétfelé osztható a képzés: angol és amerikanisztika.
Ezeken belül vagy specializációt vagy minort kell választani. Ott specializációként ezeket említették: fordító-tolmács, Business English.
A tantárgyakat az úgynevezett Hálótervekben találod meg, valahol az oldalon. Nekünk ezt mondták. :)
(Január 9-én, szombaton az ELTE-BTK tart nyílt napot. Gyere - én is megyek -, ott biztos tudnak segíteni, ha van még kérdésed!)
Lesz rengeteg nyelvészet, irodalom, történelem.
Első évben stílgyak (angol nyelvhasználat, olyan mint középiskolában az angol)
köszi a válaszokat:)
és ugye reál tárgyak, matek pl, fizika, egyáltalán nincsenek?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!