Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Mi van ha nem 5 érettségit...

Mi van ha nem 5 érettségit csináltam hanem 4-et, mert a bioszra nem mentem el?

Figyelt kérdés
Azt hittem csak a magyar a töri a matek és egy idegen nyelv kell.. uramisten most félek... most mi van?
2014. jún. 6. 17:02
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Az van, hogy nincs érvényes érettségid, bizonyítványt sem fogsz kapni. Egyetemi jelentkezésedet törlik (amennyiben volt), jövőre jelentkezhetsz újra, amennyiben leérettségizel egy általad választott 5. tantárgyból.
2014. jún. 6. 17:07
 2/10 A kérdező kommentje:
De nekünk nem mondtak ilyet hogy 5 tantárgy van.. hanem hogy lehet választani egy természettudományos tárgyat és akkor azt beszámítják .... de idén még nem kell érettségizni.. most akkor mi van?
2014. jún. 6. 17:09
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Továbbra is az van, hogy ez bukta, nem tudsz mit csinálni. Legközelebb okosabban!
2014. jún. 6. 17:11
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Ennek utána kellett volna járnod, mielőtt kitaláltad volna, hogy nem mész el.
2014. jún. 6. 17:14
 5/10 A kérdező kommentje:
jól felvilágosított minket a suli ........ (NEM)
2014. jún. 6. 17:14
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
azért ez elég egyértelmű, nem a sulit kéne hibáztatni
2014. jún. 6. 18:32
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
Persze, hogy nem világosított fel külön a suli, mivel ez elég egyértelmű dolog.
2014. jún. 6. 18:40
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
Jelentkeztél valamire, azt neked kell tudni, hogy mire jelentkeztél, azt fogadták el. Onnantól ha válogatsz, az a te bajod. A négy érettségidről kapsz egy törzslapkivonatot, ősszel meg mehetsz újra bioszból, vagy választhatsz egy másik tárgyat ötödiknek. Az iskola akkor lenne hibás, ha 4 tárgyból jelentkeztél volna eleve, és azt elfogadják. Igaz, hogy nekik is illik tájékoztatni, de a vizsga alapvetően érettségi és nem éretlenségi, ezért tőled is elvárható a tájékozódás. Most kezdődik a felnőtt léted, ez a beavatás jegyezd meg az alapszabályt, hogy mostantól te vagy felelős magadért és az életedért, és a jogszabályok nem ismerete nem mentesít a jogszabályok betartása alól. Nem nagyon tudom elhinni, hogy ilyesmivel áltattak volna a suliban, talán nem figyeltél oda. Vannak szabályok, amiket a tanárok se mindig tudnak jól, de ez garantáltan nem olyan.
2014. jún. 6. 19:34
 9/10 anonim ***** válasza:

Nyilván senki nem mondta az iskolában, hogy neked nem kell elmenni.

Gondolom egyszerűen azt gondoltad, hogy "á, reggel 8-ra a f***om fog bemenni, mikor nekem nem is kell a biosz". Ez egy jó példája az éretlenségnek, és szerintem az, hogy most nem kapsz érettségit, éppen a megfelelő büntetés, hogy tanulj belőle.

2014. jún. 9. 08:24
 10/10 anonim ***** válasza:
A kérdező kommentjéből úgy tűnik nekem, hogy itt félreértések láncolata következett be. A kérdező kezdetben abban a közkeletű hitben volt, hogy kötelező egy term. tud-ból érettségizni, és jelentkezett biológiára. Majd később kiderült számára, hogy mégsem kötelező, ezért arra nem ment el. Csak a tantárgyak számát hagyta ki a számításból.
2014. jún. 9. 09:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!