Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Közgáz érdekelne /Pécs/....

Közgáz érdekelne /Pécs/. Melyik pécsi gimiből jó a bejutási esélyem? Valamint melyek azok a tantárgyak amelyekből jónak kell lennem?

Figyelt kérdés
2010. jan. 1. 15:31
 1/7 anonim ***** válasza:
radnótiból simán bejuthatsz. matekból kell jónak lenned.
2010. jan. 1. 15:42
 2/7 A kérdező kommentje:
Pécsi vagyok tehát pécsi gimnáziumok érdekelnének!
2010. jan. 1. 19:01
 3/7 anonim ***** válasza:
Figyelj, nem az a lényeg hogy "honnan", "milyen nevű suliból" mész, őket ez egyáltalán nem érdeklik, csupán a tanulmányi eredményeid, a pontjaid fognak dönteni. Aki akar tanulni, és tud is, az "BÁRHONNAN" bejuthat egyetemre...
2010. jan. 6. 17:40
 4/7 anonim ***** válasza:

Még egy ipari szakközépből is simán bejuthatsz ilyen elit helyre, mint a corvinus. Az érettségiden múlik.

Persze az esély kevesebb, mert ott nem arra mennek a tanárok, hogy továbbtanulj, de megtörténhet...

2010. jan. 6. 18:23
 5/7 anonim ***** válasza:

Miért, a Radnóti nem pécsi gimi? :D

Amúgy tényleg tök mindegy, hogy melyik iskolába jártál, a pontjaid számítanak. Ha jó az érettségid, akkor felvesznek. Figyelj, én felnőtt tagozatra jártam, távos gimi, ahol talán 2 ember akart továbbtanulni, aztán mégis 420 ponttal mentem egyetemre :) Úgyhogy tök mindegy, hova jársz.

De csak hogy válaszoljak is a kérdésedre, egy ismerősöm van, aki oda jár, ő előtte az Árpádba járt.

2010. jan. 6. 20:07
 6/7 A kérdező kommentje:
A Radnóti nem jött nálam szóba nem is tudtam róla. De azért utánanéztem köszi! Mint megtudtam ez szakközép. Gimire gondoltam mint pl: Janus, Babits vagy Nagy Lajos. A gimnáziumok erősebbek úgy tudom. Legalábbis a továbbtanulás szempontjából.
2010. jan. 7. 10:43
 7/7 anonim ***** válasza:

Erősebb a gimi, de egy gazdasági szakközép is elég erős tud lenni.. Ne nézd le őket, ugyanúgy érettségit adnak. A gimiknek az a lényege, h továbbtanuljanak belőle (nagy eséllyel) míg a szakközép is felkészít az érettségire, kicsi alapot is ad az adott szakból (idegenforgalom, gazdaság, kereskedelem, műszaki dolgok...). Igaz, gimiben a faktválasztás kötelező.

Pluszpontokra hajts, legyen nyelvvizsgád (inkább szakmai, mert azt fogják kérni a diplomához), matekból érettségizz emelt szinten, vagy bármiből, ami beszámít (nyelv, töri, szakmai tárgyak). Legyen sok pontod, akkor nincs sok félnivalód.

2010. jan. 7. 11:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!