Magyarból tényleg ilyen a szóbeli?
nyelvtan: kapsz egy szöveget, mondatot neked kell elemezned vagy megkeresni benne mi a hiba és elmondani, hogy miért az.
irodalom: kapsz egy idézetet pl.: Hogyan hatott a halál Ady Endre verseire és neked ezt kell kifejtened.
Eddig abban a tudatban éltem, hogy kapsz 2 tételt, a lapon felül ott van az irodalom, nyelvtan tétel címei és neked el kell mondanod amit a tételről tudsz.
Köszönöm a gyors válaszaitokat, tudom nem sokat ér, de kaptok egy "zöldet" :)
Utolsó ,, Irodalomnál ez inkább csak szűkíti a témát, tehát megmondja, miről kell főként beszélned a témán belül" erre tudnál egy példát is írni?
jesszus:D te idén érettségizel?
irodalomból pl nekem van egy olyan tételem, hogy arany jános balladái. forrásként megkapom a két balladát, meg néha szoktak lenni a megkapott forrásban( a könyvben) életrajzi adatok, na ezt felépíted felelet-szerűen:
Arany János mikor élt, hol, milyen pályáról indult, első művei, stb aztán átvezeted a balladákra
mi a ballada, hogyan keletkezett, stb
aztán jönnek Arany balladái:
pl. Szondi két apródja, elemzed a verset, stb
aztán még egy(ha költőről van szó akkor általában 2 versről kell beszélni) és lezárod a feleleted és meg van a szóbelid.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!