Móricz Zsigmond Gimnázium Bp. II. ker. , történelem tagozat, ki jár ide?
Szia!
Én ugyan nem töri tagozatos voltam, de a Móriczba jártam, és töri faktra az utolsó két évben. Alig voltunk páran, de a kislétszámú csoport miatt tényleg érdeklődő emberek kerültek oda, és nagyon sokat tanultunk, szerencsére a tanár is jó volt. Ha tényleg akarod, simán letehetsz így is 90% fölötti emelt töri érettségit, mint ahogy nálunk is tették sokan, töri tagozaton meg pláne.
Én ugyan már egy erős középszintű angollal jöttem gimibe, amit azóta továbbfejlesztettem, de nem igazán az órák érdeme miatt, mondjuk úgy hogy nem volt rájuk szükségem. Ez valójában szerintem tanárfüggő. Ha olyan csoportba kerülsz, és/vagy a tanár rendesen tud fegyelmezni és órát tartani akkor meg lehet a nyelvvizsgád külső segítség nélkül.
A suli hangulata... hát... ugyanaz érvényes, de hatványozottan: attól függ. Ha jó osztályba, értelmes emberek közé kerülsz, akkor öröm lehet az a pár éved amit ott töltesz. Ha gyökerek közé, akkor kevésbé, és sajnos eléggé lehúzhat egy rossz társaság. De ez talán minden iskolára igaz. Hiába Rózsadomb, az ottani kölkök többsége apuci pénztárcáján kívül másban nem "úri". Készülj fel a sznobokra.
Mindenesetre hogyha AKARSZ, lehet tanulni, minden lehetőséged megvan rá. Maga az épület szerintem szép és kellemes, a legtöbb tanár pedig normális és korrekt.
Ha van még kérdésed nyugodtan tedd fel!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!