Mennyire normális, ha 9. -es vagyok és már most félek az érettségitől?
Állandóan eszembe jut, hogy mostmár évvége van, ennyivel kevesebb időm van és egyszerűen érzem, hogy nem fog sikerülni...Nem tudok annyi mindent megtanulni, egyszerűen nem megy...főleg a töri miatt félek, töriből mindig is szar voltam, emlékszem, 8.-ban fel akartam hozni a jegyemet töriből 4-esre és minden töri óra előtt egész délutánokat tanultam végig, így is csak 4-es lettem belőle, ráadásul miután megírtam a dogát, már nem is emlékeztem arra, amire annyit tanultam...Akkor érettségin mi lesz, amikor sokkal többet kell megtanulni?? Úristen, úgy be fogok égni, semmit nem fogok tudni...Nagyon félek :/
Ez normális, hogy már most ilyenek miatt aggódok? :(
16/l
leírhatod ha szeretnéd :)
előző voltam
Szerintem felesleges izgulnod az érettségin :D Ha egyetemre mész ott általában 2 tantárgy kell az érettségiből, így azokat a pontokat akár duplázhatod is...pl ha műszakira mennél és mondjuk a töri, nyelv és magyar érettségid kettes lenne de a matek meg az info/fizika érettségin jó százalékot kapnál akkor simán felvesznek. Na meg azért 1-2 nyelvvizsga sem árt. :D
Ne aggódj...ha tényleg ennyire nem megy akkor főleg arra tanulj ami majd kell és érdekel. Persze azért a többit se hanyagold el de felesleges izgulnod :D
Gondolom a családod ilyennek nevelt, ha nem teszel ellene semmit, az egész életedet megnehezíti ez a hozzáállás.
Maga az érettségi meg sokkal könnyebb mint gondolnád, még az emeltszint is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!