Aki reál beálítottságú annak miért kell humán tantárgyakat legalább olyan keményen tanulnia mint a reált?
ugyértem hogy a suliba ugyanúgy kezelik mindkettőt
pl. egy sportoló szerintem nem a tanulmányai miatt ért el hatalmas sikereket hanem a sport tehetsége miatt , de ő rá ugyanúgy tekintenek mint egy zseni csávóra(csak a zseni teli van 5ösökkel) aki az életbe lehet nem is tud ÉRVÉNYESÜLNI
Azért, mert az iskola alapműveltséget ad, ha most középiskolára gondolsz.
Én ismerek tehetséges embereket, sport és tudomány terén is, pl. fizikus szakon van (alig bírná egy sima átlag reál beállítottságú ember), nem jár be órákra és ötös, alig tanul, vagy nagyon jó sportolót, aki igaz sokat edz, de közel sem annyit, mint 1-2gyengébb társa ugyanazért az eredményért. Itt jön be az amúgy közhelyes, de nagyon igaz mondás: "Isten ad és elvesz." Vannak emberek, akik valamiért tehetségesebbek társaiknál, könnyebben tanulnak, fogékonyabbak dolgokra, jobb sportolók lesznek, PEDIG nem adtak bele mindent. Az általam ismert ilyen emberek többsége(számszerint 10ből 8) még se viszi semmire, mert nem tanulta meg, hogy mi az a munka. 1-2 versenyen jól teljesít, vagy a suliban, az életben pedig nézeget, aztán jönnek a kevésbé tehetségesek, de szorgalmasabbak, és a végén úgyis ők győznek.
Egyébként sokkal többre becsülök egy olyan embert,aki kemény munkával/tanulással érte el ugyanezt és az elején nem voltak ugyanolyan jó kilátásai, mint az "igazán tehetségeseknek". Az élet úgyis őket igazolja.
Igazából néha úgy érzem az ilyen hozzászólások miatt, hogy vagy át kellene teljesen reformálni az oktatást, vagy középiskolába se szabadna engedni egy ilyen embert, aki így áll hozzá, mint a kérdező...Itt sajnos nagyon sokan nem hallottak még az alapműveltségről, és sírnak, hogy tanulni kell, meg szidják az egyetemi rendszert. Nem mondom, hogy tökéletes, de az ilyenek könyörgöm ne is tanuljanak tovább, mert teljesen fölösleges. A fejekben kellene rendet tenni először.
Tehát egyszerű válasz a kérdezőnek: TANULNI KELL!
Előttem szóló: Én írtam előtted.:)
Te fogsz belőle profitálni és nem a humánosok. Persze, csak akkor ha észreveszed, hogy végső soron Te nyersz.
Én úgy mentem gimibe, hogy szerettem a reál és humán tárgyakat is versenyekre jártam stb, gimiben megutáltatták az összes reál tárgyat, és mikor azt gondoltam, hogy az irodalmat (mint tárgyat) nem tudja megutáltatni velem senki, akkor egy diploma nélküli, semmiről beszélő bölcsészképződménynek sikerült.
Nagyon le voltunk maradva a humán tárgyakból, de a reál tárgyakból ha lehetetett azt fokozni, akkor a humán a négyzeten, lemaradást illetőleg. Tudtam, hogy keményebb lesz reál tárgyakból felvételiznem, egyszerűbb lett volna egy bölcsészkarra bejutnom, mégis a Műszai Egyetemre mentem, mellette persze olvasgatok szépirodalmat, tanultam zenét.
22.37-es, velem is pont ez volt :)
kérdezŐ: gondolj arra, hogy azt mindenki tudja, ki írta a himnuszt. mert ez alapműveltség. és elhiszem, hogy egy bölcsész milyen nagy ész, és ő a világ ura, de sajna egy másodfokú egyenletet nem tud megoldani. vagyis: te a reál tantárgyakból is jó leszel (mert ugye ezzel mégy tovább), és az irodalomról is lesz fogalmad. ellentétben egy bölcsésszel, aki szerint még "aranyos" is, ha nem tud semmit matekból
ha meg nagyon idegesít a dolog, akk hallgasd meg a logaritmus-megderivállak c. számot, na az alap :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!