Emelt matek és emelt fizika nélkül, csak informatika emelttel a BME-n mérnökinformatikus szak lehetséges vagy lehetetlen?
az hogy lány lényegtelen. Bnőm is lány és tökéletesen megállja a helyét. :)
A matek a probléma. Nagyon de nagyon sok matek van.
De nézz utána mennyire tudnád ezt tanulni:
Diszkrét Matematika, Analízis.
Ha úgyérzed elég kemény vagy hozzá és tudsz seggelni h ezeket megtanuld akkor ott a helyed! :)
Köszönöm szépen a válaszokat! (Az elsőnek véletlenül ment kék kéz!)
Hát azt nem mondom, hogy szeretem a matekot, de nem is utálom... Most egy évig jártam faktra, jövőre már nem szeretném felvenni. Inkább az infót. Még utánanézek, de ha megijedek marad az ÓE.. Bár az ottani diploma ugye nem ér annyit, mint egy BME-s...
Matek és programozás kell. Infon tanulsz minden egyebet aminek ott nem veszed hasznát.
Én próbálkoztam ott pár éve, akkor még műszaki informatikának hívták a szakot. Jól megfingattak, nem ment. Elmentem ugyanilyen területen OKJ-re, ott megtanítottak programozni és még sok-sok mást. Utána már simán ment volna egyetem. Persze addigra inkább munkát kerestem és mellette levelezőn fogok diplomázni. A lényeg, hogy, ha nincs erős matek és programozás alapod, akkor inkább menjél OKJ-re előtte. Ott megtanítják ami kell.
Egyébként matematika nem nehéz, legyen az számtudomány, lineáris algebra vagy analízis. Az egész csak azon múlik mennyit gyakorlod.
Rossz oldalról fogod föl... :D
Nem azért kell a matek fakt, hogy egyetemre úgy menj, hogy ott már nem kell matekot tanulnod, mivel mindent tudsz..
Hanem azért, hogy napi 5 óra matekozás helyett elég legyen napi 2 óra is...
Magadnak segítesz, azaz a többi tárgyra marad több időd, ha legalább az elején nem minden lesz új dolog... :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!