Tudna mondani valaki biztató szavakat? Teljesen motiválatlan vagyok.
Köszi a válaszokat.
#2 Nekem gőzöm sincs, hogy mennyi időt hagyjak magamnak tanulásnak. Szeretem húzni halasztani a dolgokat, aztán puff... Itt a nap vége. A nap végén meg már az a kifogás, hogy túl fáradt vagyok. Ami igaz is.
Nem értem a logikát. A céltudatos diákok abból a tárgyból választanak emelt szintű érettségit, mely iránt jobban fogékonyak, örömüket lelik benne.
Bizonyára te is ezen okokból választottad ezt a tárgyat, ill. a továbbtanulásodhoz ez az egyik legfontosabb tárgy, amelyet az egyetem/főiskola kijelölt, nemcsak pontszámítás, de a kellő alapismeretek elsajátításában is.
Legyen a motíváció tehát az, hogy az első helyre kerülj be, vagyis oda, ahová legjobban szeretnél, mert ezzel a
jövődet most alapozod meg.
Szerintem a céltudatos diákok előbb azt nézik, hogy mit akarnak csinálni később, és ennek a függvényében választ szakot, nem pedig azt nézi, hogy milyen tantárgyból jó. Szerintem alig vannak tantárgyak, amiket később lehetne nagy mértékben egyetemen\főiskolán hasznosítani.
Pénzügy és számvitelre jelentkeztem, oda matek-töri párost választottam. Matekból azért nem emelteztem, mert hiába szeretem, de egyszerűen a heti 7 emelt órával nem éreztem stabilnak a tudásom, meg valahogy nem áll rá az agyam az emelt példákra, pedig 5-ös voltam belőle.
Ha angolból mentem volna, akkor a felsőfokomat nem számították volna be, ami -40 pont. Így maradt a töri. Kb. ez lett volna az utolsó tantárgy, amiből emeltezem, de itt seggeléssel viszonylag jó eredményt lehet elérni.
A lényeg, hogy államira nem lesz meg a pontom valószínűleg, mivel a töri emelt nem sikerült úgy, ahogy elképzeltem, de megjelöltem fizetősön is két helyen (BCE, BGF).
Ezért nincs baromira motivációm, mert ha nem tanulok, akkor is bekerülök BGF-re egészen biztosan. És igazándiból kb. egy színvonalon van a kettő, ha ezt a szakot nézzük, ráadásul a BGF-en olcsóbb is egy félév.
Igaz, hogy az angollal jó eredményt értem volna el, de matematikai esélyem se lett volna bekerülni, ha azt választom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!