Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Tehetek-e így a következő...

Tehetek-e így a következő tavaszi érettségi vizsgaidőszakban ismétlő érettségi vizsgát?

Figyelt kérdés
Konkrétan az lenne a kérdésem, mivel nem igazán tudok kiigazodni a dolgon, hogy ha én most tettem egy előrehozott érettségi vizsgát emelt szinten, de ez nem sikerült olyan jól akkor amikor jövőre tenném a többit, tehetek-e ismétlő vizsgát amiért természetesen tudom, hogy fizetni kell, csak mindenhol azt írják, hogy csak érettségi bizonyítvánnyal lehet, és ha már nem áll fenn tanulói jogviszony, viszont én nem értem így miért ne tehetnék. Köszönöm előre is az értelmes válaszokat.
2014. máj. 10. 22:19
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
És ha nem megyek el akkor az érettségi bizonyítványba is a jövő évi fog bekerülni, mivel gondolom ez sehogy se kerülhet be mert nem csináltam meg minden vizsgarészt? És erre sehol nem lesz semmi utalás hogy én 11-be tettem egy emeltet és kvázi megbuktam.
2014. máj. 11. 10:37
 12/16 anonim ***** válasza:
Elégtelen érettségi nem kerül bele az érettségi bizonyítványba. Tehát ez nem olyan, mint az iskolai bizonyítvány.
2014. máj. 11. 10:38
 13/16 A kérdező kommentje:
Még az lenne a kérdésem, hogyha nem megyek el szóbelire akkor be kell-e mutatnom valamilyen igazolást, hogy miért nem mentem el, vagy csak egyszerűen fogom magam és nem megyek el?
2014. máj. 11. 13:23
 14/16 anonim ***** válasza:
Egyszerűen fogod magad és nem mész el.
2014. máj. 11. 13:48
 15/16 anonim ***** válasza:
Ha nagyon rendes akarsz lenni, akkor értesíted az Oktatási Hivatalt, ahonnan a behívót kaptad, csak azért, hogy a szóbelin már tudjanak róla, hogy ne számítsanak rád. De ez nem kötelezettség, csak egy gesztus. De azért a szüleiddel mégiscsak beszéld meg ezt a döntést.
2014. máj. 11. 14:01
 16/16 A kérdező kommentje:
Nyilván megbeszélem a szüleimmel, meg majd a héten beszélek az angoltanárommal is. Az igazgatónk viszont azt mondta mikor volt az érettségi tájékoztató hogy ne nagyon játszunk ezzel, bár gondolom az hogy valaki emiatt nem kap érettségi bizonyítványt az nem rám vonatkozik mert én nem vagyok végzős.
2014. máj. 11. 15:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!