Intézményváltás? (kicsit hosszú lesz)
Figyelt kérdés
Szóval az a helyzet ,hogy jelenleg másodéves vagyok főiskolán földrajz szakon,és ez a félévem nem lesz meg,tehát átkerülök fizetősre.Viszont szeretnék átmenni egyetemre , de az alábbi probléma miatt az átlagom nem lenne elég. Ha újra felvételiznék az egyetemre ,akkor az eddig elvégezett tantárgyakat beszámítanák ebben az esetben? Vagy az csak átjelentkezéskor lehetséges?2014. máj. 3. 19:25
1/7 anonim válasza:
Természetesen megpróbálhatod akreditáltatni, az egész csak azon múlik, hogy a két intézményben a tananyag hány százaléka egyezik meg.
2/7 A kérdező kommentje:
mármint ha pótfelvételizek ,akkor is lehet akkreditáltatni ?
2014. máj. 3. 19:40
3/7 anonim válasza:
Teljesen mindegy hogy kerülsz be, ezen semmi nem múlik.
4/7 reptoid válasza:
Pótfelvételinél is. A lényeg, hogy a 2 tárgy között 75% átfedés legyen.
5/7 A kérdező kommentje:
Ahogy nézegettem a tárgyakat elég sok megegyezik. Szerinted pótfelvételizzek ,vagy inkább jelentkezzek át?
2014. máj. 3. 20:05
6/7 reptoid válasza:
Van egy sanda gyanúm, hogy te a pótfelvéleti szót az újrafelvételire érted. A pótfelvételivel (ami majd most nyáron lesz a rendes felvételi után) eleve csak fizetősre kerülhetnél - ami, ahogy kivettem a szavaid, neked gond. Ezenkívül nem is biztos, hogy ezen meg lesz hirdetve a szakod.
Mindenképp próbálj meg átjelentkezni, ezzel elvileg már szeptemberben az új szakokon kezdhetsz. Persze ezt egyáltalán ne vedd készpénznek, elég kis százalékban szoktak csak úgy átvenni embereket.
Az újrafelvételire pedig majd csak jövő télen lesz lehetőség, és jövő szeptemberben kezdheted el az egyetemet, ha felvesznek.
7/7 A kérdező kommentje:
Tisztában vagyok a pótfelvételivel. Hát mindenképpen fizetős re fogok kerülni és akkor már olyan helyen tanulnám tovább ,ahol jobb lenne. Egy főiskolai papír nem olyan sokat ér és más okból sem szeretnék már oda járni. Ezért gondolkozom ezen a két lehetőségen. Átjelentkezésnél nincs határidő megszabva?
2014. máj. 3. 20:24
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!