Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Van itt olyan aki már ÉRETTSÉG...

Van itt olyan aki már ÉRETTSÉGIZETT?

Figyelt kérdés

Én hétfőn kezdem az érettségi vizsgáimat.

Egy kicsit parázok

Nektek milyen volt az egész procedúra?

Mi volt az a tantárgy ami nehezebben ment nektek?

2014. ápr. 30. 22:50
 1/6 anonim válasza:
Különösebben nem hatott meg előtte, én az utána izgulós típus vagyok. Az angol ment nehezebben, végül 4-es lett.
2014. ápr. 30. 23:06
 2/6 anonim ***** válasza:
85%

Én nem izgultam. Az írásbeli olyan hangulatú volt, mint a témazárók, csak épp közben lehetett inni-enni, amit szerintem használj majd ki, mert tök nyugtató, hogy eszegetsz, miközben gondolkodsz. Nem kell ráparázni, van elég idő, szépen átgondoltan csinálod a saját tempódban, és letojod, mások hogy haladnak. Nálunk volt 1-2 ember, aki hisztizett, de ők nem voltak túl biztosak az eszük létezésében, és a hisztijük közben én se voltam biztos abban, hogy van agyuk. Ne adj mások reakcióira, csak bízz magadban.

A szóbelin csak azért izgultam, mert nem szeretek ,,szerepelni"/felelni. Ott segítenek majd a tanárok, legalábbis ha nincs szánalmasan gyerekes, értelmileg és érzelmileg megrekedt tanárod, terelgetni fog a jó válaszok felé. Az érettségi egy kis bakfitty, csak nagy dobra verik a tanárok. Ha mész majd egyetemre, félévente lesz érettségi hangulatú vizsgaidőszakod, csak ott nem 5-6 tárgyból mész majd, hanem 10-ből, és végül is meg lehet szokni.

Hajrá, és ne izgulj. :)

2014. máj. 1. 01:36
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
2 éve érettségiztem, én izgultam elötte, az irásbelis hetet elég fárasztónak éreztem. Német nehezen ment. de azzal úgy célom nem is volt (azóta angolul tanulok). Most ott tartok, hogy szivesebben érettségiznék le kétszer is, ha cserébe nem kéne megirni a jövöheti 6 ZH-t és átugorhatnám a vizsgaidöszakot.
2014. máj. 1. 09:26
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Én tavaly érettségiztem, az elsőnél (magyarnál) még izgultam, de utána napok már nem voltak vészesek. Olyan vot, mintha csak egy dogát írtunk volna. Az már mellékes, hogy a törit annyira nem tudtam, hogy majdnem sírtam az első 10 percbe, amikor végig lapoztam. :DD Az angol is gázos volt... Végül minden meglett, és nem is lett rossz!

Hidd el a vizsgaidőszak neccesebb lesz főiskolán. >.<

Sok sikert!

2014. máj. 1. 18:53
 5/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigi válaszokat!
2014. máj. 1. 19:05
 6/6 anonim ***** válasza:

Írásbelinél nem volt semmi, mintha sima dolgozatot írnék. Olvasd el többször a feladatokat, értelmezd őket, a legtöbb hiba abból adódik, hogy az ember siet, nem figyel oda.

Szóbeli már más tészta volt. Kétszer sírtam el majdnem magam - pedig az utolsó pillanatig halál lazán vettem. Először akkor, mikor sorra kerültem és be kellett lépnem a terembe. Másodszor akkor, mikor kihúztam az első (magyar) tételeimet és azt hittem, hogy nem tudom az anyagot. Aztán leültem, megnyugodtam, először megoldottam a nyelvtan feladatot, majd elemeztem egy Tóth Árpád verset és rájöttem, hogy a, rohadt jó tételt húzta b, tudom az anyagot. Onnan sima ügy volt, töri felelet előtt még unatkoztam is.

2014. máj. 5. 00:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!