Milyen a jogi kar? Nagyon nehéz? Sokat kell tanulni? Milyen óráitok vannak és általában mennyit kell ott lenni a suliban?
Szerintem -urva jó, már elnézést a kifejezésért. Tudni kell gondolkozni, itt van hogy egy tárgynak annyi a vizsgaanyaga, mint a teljes érettséginek(EÁJT, MÁJT), és kell az általános műveltség is; ez alatt nem azt értem, hogy tudd hogy az alkohol savakkal aldehideket alkot -bár ez nekem egyszer megmentette a seggem -, azt várják hogy egy témáról tudj gondolkozni, tudd értelmezni, esetleg legyen róla véleményed; voltam már bent olyan vizsgán mikor megkérdezték a delikvenst, hogy akkor most van-e valami saját gondolata a témáról. Szóval az alap, hogy a legtöbb dolgot szó szerint kell tudni, de ezt szerintem mindenki tudja a rémhírekből, a fontos az ami azon felül van.
Első éveseknek a legtöbb helyen -így gondolom Szegeden is - egyetemes állam és jogtörténet, magyar állam és jogtörténet, római jog, valamilyen jogbölcseleti tárgy(jogfogalmak, filozófia, etika), talán közgáz is van mindenhol, illetve a legtöbb karon 1. évben már elkezdik az alkotmányjogot. Az előadások délelőtt vannak, többnyire fakultatívak - persze van aki irat katalógust - de szerintem érdemes bejárni, délután pedig kiscsoportos foglalkozások(gyakorlat, szeminárium, ahogy tetszik) vannak, ahol átveszitek az előadás anyagát, vagy pluszban hozzávesztek, ez változó; a gyakorlatokra kötelező bejárni. Heti egy szabadnapot össze lehet hozni, ezt érdemes péntekre időzíteni, a bulik miatt, nekem erről nem nagyon szóltak és nem volt az igazi reggel 9-kor részegen/másnaposan írogatni a declinatiokat...
Szóval szerintem a legnagyobb királyság, ha ráérzel az ízére, csak azt tartsd észben, hogy egyike annak a kevés szaknak, ahol OLVASNI kell és rendesen vissza is kell adni az anyagot; nem mondhatod el hogy számodra mit jelent a lengyel alkotmány, ha érted mire gondolok... :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!