Sok kérdés egyetemről és újraérettségizésről? (lent)
Újraérettségizés:
- hol tudok jelentkezni majd?
(Ősszel szeretnék egy emelt németet (szintemelőt).)
- mi az ára ennek?
- lehet-e olyat, hogy nem a régi iskolámban jelentkezek?
- ha emeltre megyek, akkor nem is írhatom a régi iskolámban, ugye?
Egyetemről:
Itt kicsit összetettebb a kérdésem; három egyetemet szeretnék majd megjelölni ilyen sorrendben: Az ELTE-t, a Szegedit, és a Kaposvárit. Mindegyik ponthatárt el fogom érni, de az ELTE-n elég nagy a túljelentkezés, így lehet hogy nem fogok bekerülni, ha el is értem a ponthatárt? Továbbá, ha én második és harmadik helyen jelölöm meg a másik kettőt, én "hátránnyal" indulok azokkal szemben, akik elsőnek jelölték? Teszem azt a Kaposvárinál 280 a ponthatár, nekem 390 körül fog mozogni, de csak a harmadiknak jelöltem. Ez ilyenkor hogy működik?
Előre is köszönöm a válaszokat, remélem érthetően írtam! :)
Egyetem: A ponthatár a jelentkezők pontjából számolódik, így nem is igazán jó szó az, hogy "elérni" a ponthatárt. Ha több pontod van, mint a ponthatár, akkor fel vagy véve.
Az, hogy valamit második/harmadik helyen jelölsz meg, nem jelent hátrányt azokkal szemben, akik elsőnek jelölték meg - ez a ponthatár kialakulásának menete szerint is egyértelmű.
Érdemes lenne olvasgatnod a felvit, rengeteg hasznos információt megtalálhatsz.
Szinte biztos, hogy nem jelentkezhetsz ősszel a régi iskoládban, hacsak nem őket jelölték pont ki őszi érettségiztetésre. Kormányhivatal vag egy kijelölt középiskola, középszinten 15, emelten 25 ezer Ft.
Mindne itt: [link]
És szept. 05-ig tudsz jelentkezni
(meg befizetni a díjat)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!