Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Utálom a biológiát! Hogyan...

Utálom a biológiát! Hogyan álljak neki tanulni?

Figyelt kérdés

Gyűlölöm a biológiát! holnap írunk témazárót az idegrendszerből és semmit nem értek. Nincs semmi kedvem tanulni. Nekiállok és felénél abba hagyom,mert nem bírom..nem értem ezt az egész szart. Gyűlölöööm!!!!!!

Esküszöm jobban,mint a paradicsomot!

Ötletek? Hogyan tudnék legalább egy négyest összegozni?

2014. ápr. 23. 14:00
 1/6 reptoid ***** válasza:

Ezzel nagyon nincs mit kezdeni. Ha nem akarod megtanulni, akkor nem is fogod. Ha négyest akarsz, akkor akarnod kell megtanulni is.

Ha ennyire utálod, akkor mit foglalkozol vele, hogy hanyas lesz? :D Írsz egy egyest és kész, egy egyes miatt még senki nem bukott meg.

2014. ápr. 23. 14:03
 2/6 A kérdező kommentje:
Csakhogy engem érdekel a továbbtanulás. Pont ma jött meg a levél, hogy felvettek egy nagyon jó iskolába (ahová jelentkeztem) és nem akarok a bizonyítványomba 3-as vinni. Max csak tesiből..
2014. ápr. 23. 14:09
 3/6 Girgoy ***** válasza:
24%

Nem értem, a biosz az egyik legjobb tantárgy. Mit lehet ezen utálni? Sokkal értelmetlenebb dolgokat is meg kell tanulnunk, a biosz kifejezetten érdekes és a szépséges valóságról szól.

Egyébként ha jól magyaráz a tanár, akkor egy 4-est azzal is össze lehet hozni, hoyg figyelsz órán és megérted az anyagot, ugyanis nem tanulni, hanem tudni kell. Én 5-öst is össze tudtam hozni bizonyos tantárgyakból úgy, hogy pusztán órán figyeltem és otthon már csak elég volt 1-2-szer elolvasni az anyagot. Első lépésben talán lépj ki a gépből, fújd ki magad, aztán olvasd el a könyvet úgy, mintha valami érdekes ismeretterjesztő újságot olvasnál hobbiból. Már így is sokminen megmarad. Aztán kicsit később megint olvasd el a lényeget, próbáld meg megjegyezni, megérteni, magad elé képzelni a dolgokat, folyamatokat, használd a fantáziád is. De a legtöbbet tényleg azzal segíthetsz önamgadon, ha nem szeretsz sokat tanulni, hoyg órán intenzíven odafigyelsz.

2014. ápr. 23. 14:12
 4/6 anonim ***** válasza:

Én is gyűlölöm a biológiát...

Minden nap röpit írunk, és LEGJOBB esetben 3-as szokott lenni,úgyhogy én már ott tartok,hogy örülök a hármasnak. Hamarosan mi is írunk az idegrendszerről, DE SEMMIT NEM ÉRTEK MEG BELŐLE... mintha kínai lenne,vagy nem tudom...

14/f

2014. ápr. 23. 14:34
 5/6 anonim ***** válasza:
65%

Gondolom azért utáljátok ennyire, mert nem értitek. Általában az ember azt utálja, amiben nincs sikerélménye.

Számomra ez elég elképzelhetetlen, mert szerintem is a legeslegjobb tárgy a biológia, és az egyik leghasznosabb is.

Persze nem minden részét szerettem, de az idegrendszer pont király.

Csak úgy tudtok ebből a témából legalább 4-st szerezni, ha megértitek.

Mondjuk ez az oldal pl. nem csak arra jó, hogy a lusta kis szardarabok beírják a házijukat, és várják, hogy vki megoldja...

Ha vmi nem értetek, meg lehetne kérdezni itt is, hátha valaki elmagyarázza úgy, hogy meg is értsétek.

Vagy keressetek a neten anyagokat, olvassatok utána másik könyvben, keressetek youtube-on videót stb.

2014. ápr. 23. 17:30
 6/6 anonim ***** válasza:
61%

A biológia a legalja, legutálatosabb tantárgy amit ember valaha kitalált, főleg a biokémia.

Én sem értem, hogy miért kell olyannak az idegrendszerről tanulni aki nem akar orvos lenni...

2014. ápr. 27. 17:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!