Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Jogász szakon vagyok. Szerinte...

Jogász szakon vagyok. Szerintetek mit tegyek?

Figyelt kérdés

Elsős vagyok,és elég nehéz a római jog és a magyar ajt. Nagyon nem érdekel ez a jogtörténet! fú! nem látom értelmét!

Az a kérdés,hogy később könnyebb lesz,vagy nehezebb? És érdekesebb lesz e,vagy még a római jogtól is unalmasabb?

A baj az,hogy ha nehezebb lesz,és unalmasabb,ez esetben nagyon gondolkodom,hogy otthagyom.

Szrintetek?

2014. ápr. 22. 22:36
1 2
 1/15 A kérdező kommentje:
Megéri e egyáltalán az az 5 év szenvedés? nektek megérte?
2014. ápr. 22. 22:37
 2/15 anonim válasza:
77%
Édesapám 37éves fejjel végezte el.Hidd el megéri most a saját cége mellett egy másik cég ügyeit intézi havi 1.5millió.Mindig ez lebegjen a fejed felett hogy a végeredmény milyen lessz
2014. ápr. 22. 23:16
 3/15 anonim ***** válasza:
76%
hát, én nem vagyok jogász (nagyon nem áll rá az agyam), de kétlem, hogy túl sok képzés váltana meredeken irányt az első év után. Ha nagyon nem megy, és szenvedsz, akkor érdemesebb talán olyat keresni, amiben jó vagy, és meg is lehet belőle élni
2014. ápr. 22. 23:18
 4/15 anonim ***** válasza:
62%

Nem lesz könnyebb.

A havi másfél millió jogi diploma miatt meg vicc, el ne hidd. Több jogász barátom van, 150 nettó körül keres mind.

2014. ápr. 23. 08:45
 5/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2014. ápr. 23. 09:09
 6/15 anonim ***** válasza:
100%

Első évben főleg ilyen "alapozó" tárgyak vannak, mint a római, vagy az alkotmány-, és jogtörténeti tárgyak. Ezek a joghallgatók jó részének (mint neked is) problémát okoznak, mivel az átlag felsőoktatásba fölvett hallgató azt várja, hogy az egyetemen végre olyan tudást sajátíthat el, aminek valóban van gyakorlati haszna, ehelyett kap ilyen unalmasabb tárgyakat, amelyek keretein belül több évszázaddal, évezreddel korábbi jogrendszerekkel kell foglalkozni.

Tapasztalom szerint a felsőbb évfolyamos tárgyak nagy részét sokkal érdekesebbnek tartják a hallgatók. Hogy te személy szerint érdekesebbnek találnád őket? Ezt nehéz megválaszolni, mindenesetre sokkal másabb az irány. A római jogi jártasságod azonban később sokat segíthet a polgári jognál, ahogy a jogtörténeti tudás is hasznosítható e tárgynál, ahogy büntetőjognál is. Persze az igazsághoz hozzátartozik, hogy minden tárgynak akadnak szárazabb részei.

Véleményem szerint nem nehezebbek a felsőbb éves tárgyak, csak esetenként a tananyag több. Persze van, aki másképp látja.

2014. ápr. 24. 00:16
 7/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a választ!
2014. ápr. 24. 11:48
 8/15 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Én is első éves vagyok a jogon. És igen, baromi nehéz, és úgy gondolom, hogy jogra az menjen, akit tényleg érdekli a jog, és kellően alázatos ahhoz, hogy feladja minden szabadidejét, és leüljön tanulni. Megértem, hogy a jogtörit unalmasnak tartos, szerintem is undorító a májt, nem tudom van-e neked eájtod, de az se semmi. Viszont ha a római jogot unalmasnak tartod, akkor nem tudom. Nem akarok ítélkezni félre ne érts! De ez egyre nehezebb lesz. A mostani tananyag semmi ahhoz képest, ami még jön. Több ezer oldalakról van szó, jogszabályokról, amit szó szerint kell tudni. Ha nem érdekel, akkor még válts időben! Mert ha érdekel és szereted a jogot, ami lehetséges, mert én pl szeretem és semmi pénzért nem tanulnék mást, akkor megéri ez az 5 év és így nem feltétlenül lesz szenvedés. Ja, és nagyon fontos! Ne hallgass senkire, aki csak "hallotta" de nem járt a cipődben. Akinek nem kellett hasonlóan ilyen mennyiségű tananyagot ilyen rövid idő alatt megtanulni, az sajnos tényleg nem tudja miről van szó. Mérlegelj! Ne azért tanulj valamit, mert jól fizető szakma, hanem mert szereted és érdekel. Ha nem vagy a legjobb abban, amit csinálsz, akkor nem lesz olyan jól fizető melód...mert mindig lesz, aki jobb. Szóval döntsd el, hogy megvan-e a kellő alázat és kitartás benned ehhez a szakmához. Ha maradni akarsz, akkor pedig sipirc azonnal leülni a popsidra és tanulni! :))
2014. ápr. 29. 19:37
 9/15 anonim ***** válasza:
100%
Ja és a 4.válaszolónak! Akiket én ismerek jogászokat, azok 300 alatt nem keresnek... Szóval ez is ember és ami fontosabb területfüggő!! Vannak, akik valóban milliókat keresnek. Ezért mondom, hogy ne hallgass azokra, akik csak kívülről látják. Az egyetem tele van lehetőségekkel, érdeklődj és hallgass azokra, akiknek van is fogalmuk arról, amiről beszélnek...
2014. ápr. 29. 19:40
 10/15 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat!

Azért is gondolkodok rajta,hogy nem kellene otthagyni a jogot,mert akkor azt fogják mondani,hogy nem tudtam megcsinálni. És mert más nem nagyon van:matek nem érdekel, törivel nem sokat érek... Először igazgatásszervezőre akartam menni,de gondoltam feljebb teszem a lécet:így jöttem jogra.

2014. máj. 6. 16:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!