10 éve érettségiztem, felvételiznék. De ez most komoly?
10 éve érettségiztem, mindenből 4-esre. Elolvastam mi az új rendszer, és eszerint 316 pontom van (két 4-es 2x79pont, és ezek duplázása=316)
Ez semmire nem elég, pszichológiát tanulnék, levelezőn, költségtérítéssel. Ahhoz, hogy az elmúlt év statisztikái alapján felvegyenek, újra kéne érettségiznem, emelt szinten két tantárgyból 90% felett.
Nyelvvizsgát angolból tudnék tenni, eddig nem kellett a papír semmihez, elég volt, hogy beszéltem, de az is csak 35 pont, tehát az újra érettségizés elkerülhetetlen.
Ez most komoly??? 28 évesen érettségizzek újra, mert az új rendszer szerint amit én tettem anno, az nem ér annyit?
Nem elég, hogy fizetek? Ráadásul levelező szak...
Nincs más megoldás???
Igen ebben van igazság :)
Mondjuk az, hogy Gyes-re lehet kapni pontot, az velem szemben diszkrimináció :D
Majd csak lesz valami protekció... valaki csak ismer valakit :)
Ez nem kiszúrás.
Akinek több a pontja, többet tanult, több nyelvet beszél, ha mi is csak 4eseket kapnánk az érettségire, nekünk sem lenne semmi esélyünk bekerülni a pszichológia szakra, ami mellesleg mindigis a legközkedveltebb szak volt, vagyis oda még a most érettségizők közül se tud mindenki bejutni, aki emelt szinten érettségizik.
"Ez most komoly??? 28 évesen érettségizzek újra, mert az új rendszer szerint amit én tettem anno, az nem ér annyit?"
Ha a régi rendszer maradt volna,akkor meg felvételizned kéne.Az emelt érettségi kb.a régi felvételi nehézsége,a közép meg még könnyebb is.Mi ezzel a probléma?Tanulni kell,hogy felvegyenek.Édesanyám is a gimi után több,mint 10 évvel ment egyetemre,és igen,30 évesen nekiállt törit tanulni a felvételihez.Neked most ugyanúgy neki kell állnod tanulni,ami kell az adott szakra.Attól,hogy ezt most érettséginek hívják,és nem felvételinek a lényeg nem változik.A gond akkor lenne,ha minden tárgyból érettségizned kéne,de ez nem így van.Csak abból,amiből régen is kellett volna felvételizned.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!