Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Még tanulhatok egyetemen jogi...

Még tanulhatok egyetemen jogi karon (ügyvéd)?

Figyelt kérdés
Az a helyzet h 22 éves vagyok, van érettségim csak nem éppen a legfényesebb eredmények állnak benne így a továbbtanulási pontjaim is nagyon-nagyon alacsony. Most csak úgy felvetetem magamban a kérdést h mehetnék-e még egyetemen ügyvédnek ha akarnák. Azt tudom h államilag támogatott helyre esély sincs bekerülni így a fizetősre (költségtérítésesre) gondoltam tudom h méreg drága félévente több 100.000 ft. Sosem hallgattam az őseimre mikor mondták h tanuljak. Mostan beláttam h igazuk volt! :( Szerintetek lehetek még jogi karon hallgató (az sem gond ha nem nappalin hanem levelezőn végezném) vagy már késő ezen gondolkodnom és elúszott a hajó? :(
2014. ápr. 8. 19:39
 1/3 anonim ***** válasza:
75%
A legnagyobb jóindulattal mondom, hogy előbb tanulj meg írni, aztán próbálkozz csak vele.
2014. ápr. 8. 19:45
 2/3 A kérdező kommentje:
Örülnék ha a kérdésemre válaszolnál! Ez nem egy hivatalos okirat!
2014. ápr. 8. 20:00
 3/3 anonim ***** válasza:

Levelezőn nem érdemes jogot végezni, ahhoz kell a személyes jelenlét.

Szerintem azért nem érné meg, mert ugye 5 év az alap, utána még 2 év szakvizsga, és ha ezekkel végeztél és jó vagy, fizethetsz egy ügyvédi irodának, hogy alkalmazzanak. Ha nincs kapcsolatod, akkor meg kitörni sem fogsz nagyon.

Minden jó indulattal mondom, hogy inkább legyen egy jó szakmád vagy egy nagyon ütős képzést végezz el, de jogra nem érdemes.

A jog eleve nagyon seggelős, keményen kell tanulni, ha nincs ráállva az agyad, szenvedni fogsz. Az első év meg a kiszórásról szól, buktatnak, akit tudnak.

Joghallgató hölgy

2014. ápr. 8. 20:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!