Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Mik az idei emelt szintű...

Mik az idei emelt szintű földrajz érettségi tételek?

Figyelt kérdés
A tanárom nem akarja kiadni, azt mondja, hogy ezek titkosak. Viszont a többi tantárgyból minden tanár odaadta kidolgozva a tételeket. Már nem értem, hogy van ez. Interneten csak témaköröket írnak, abból viszont rengeteg van, az kidolgozva már több száz oldal. Én tudtam, hogy az érettségin kihúzandó tételeket (azt a húszon valahányat) kell megtanulni, amit a tanároknak kötelessége megadni.

2014. ápr. 8. 03:49
 1/3 anonim ***** válasza:

A helyzet az, hogy kettőtök közül a tanárod tudja jól, talán nem véletlenül. Az sem véletlen, hogy a neten nem találtad meg. Az érettségi tételek a magyar kivételével titkosak, a témakörök nyilvánosak. Mivel a tételek titkosak, a tanároknak tilos kiadniuk őket. Az emelt szintűt pedig azért sem adhatja ki, mert ő maga sem tudja, sőt még a vizsgáztatók sem tudják.

A titkosságot az emelt szinten szigorúan betartatják, még a vizsgáztató tanárok sem írhatják fel maguknak, milyen tételből vizsgáztattak, a középszinten viszont sajnos gyakran megszegik egyes tanárok a tilalmat.

A vizsgázónak meg nem húsz tételt kell megtanulnia, mert akkor teljesen komolytalan lenne az érettségi, hanem a vizsgakövetelmények szerinti tananyagot a témakörökre alapozva, és ennek alapján a szóbelin kihúzott tételt helyben kidolgozni.

2014. ápr. 8. 04:26
 2/3 A kérdező kommentje:
Tehát ha témakörnél van 20 cím természetföldrajznál, meg 40 gazdaságinál, akkor azt mind meg kell tanulnom?
2014. ápr. 8. 06:15
 3/3 anonim ***** válasza:
Igen.
2014. ápr. 8. 07:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!