Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Diplomás Ápoló? Emelt szintű...

Diplomás Ápoló? Emelt szintű érettségi?

Figyelt kérdés

2004ben érettségiztem, olvasgattam erről a témáról hogy én hogyan tudnék felvételt nyerni ? de olyan zavaros a mostani rendszer h nem látom át :S.

Kell-e emelt szintű érettségit tennem és ha igen milyen tárgyakból ?? Előre is köszönöm !! (levelező tagozatra szeretnék jelentkezni )A nyári érettségit amúgy már lekéstem ha mégis kell mennem ???

2009. dec. 16. 20:21
 1/3 anonim ***** válasza:

A nyári érettségire még februárig lehet jelentkezni. Az érettségi megfeleltetédrkről nem sokat tudok.

Sok sikert a terveidhez!

2009. dec. 16. 20:38
 2/3 anonim ***** válasza:

2004-ben még nem volt kétszintű ugye? Ez esetben minden érettségid középszintűnek számít.

Ha csak jegy van az érettségi bizidbe írva, % nincs, akkor:

5-ös 100%

4-es 79%

3-as 59%

2-es 39% (Azt hiszem így vannak, a 4-es 5-ös biztos, a többiben nem vagyok biztos...)

Pontszámítást meg tudod nézni www.felvi.hu-n

Röviden:

1. számítási módszer: a 11 és 12. év végi jegyeid szorozva kettővel (matek, töri, magyar, nyelv és egy választott tárgy) max 100 pont

+ két felvételi tárgy (felvi.hu-n ezt is megtalálod, azt hiszem ápolás és betegellátás szakirányon majdnem minden tárgyat elfogadnak...) %-os érettségi eredménye, ez max 200 pont

+ pluszpontok

2. számítási mód: A két felvételi tárgyad %-os érettségi eredménye duplázva, max 400 pont

+ pluszpontok

Pluszpontok: középfokú nyelvvizsga 35 pont

felsőfokú nyelvvizsga 50 pont (De nyelvvizsgákból max 50 pontot lehet vinni)

emelt szint 40 pont

OKJ bizonyítványokért meg OKTV helyezésekért, hátrányos helyzetért is jár pont, de nem tudom mennyi

Ezek alapján számold ki a pontjaidat. Az előző évek ponthatárait szintén meg tudod nézni a felvi.hu-n. Hasonlítsd össze, ha eléred a ponthatárt, akkor felesleges emeltszintű érettségid tenned. Ha kevés a pontod, akkor újraérettségizhetsz közép vagy emelt szinten is.

Arra figyelj, h emeltért csak akkor jár a pont, ha olyan tárgyból teszed le, amelyik felvételi tárgy!!

2009. dec. 16. 22:43
 3/3 anonim ***** válasza:
100%

Előző vagyok. Kikerestem neked pár dolgot:

[link] Itt fel vannak sorolva azok a sulik, ahol indul szeptemberben ilyen képzés. Ha rákattintasz vmelyikre, meg tudod nézni mik a felvételi tárgyak. (biosz, fizika, kémia, informatika, magyar, szakmai előkészítő tárgy) Hát tévedtem, h szinte mindent elfogadnak:DD

[link] Itt pedig ha rákattintasz vmelyik sulira, kiválasztod utána a kart és a szakot, akkor kiad csomóm infót, köztük az előző évi ponthatárt is.

Amúgy levelezőn nem voltak túl magasak a ponthatárok: SE-n 277, Szegeden 281, Pécsen is 277...

Remélem tudtam segíteni, ha vmit nem értesz, írj nyugodtan:)

2009. dec. 16. 22:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!