Miért nem lehet középiskola legalább 12. osztályában csak azt az 5 tantárgyat tanulni, amiből érettségizik az illető és azon belül mást nem tanulni azon felül, ami előfordulhat?
Geometriai szerkesztések alapvető fontosságúak az építőiparban, egyes vizuális képzőművészetekben, az alkalmazott földrajzban és térképészetben, a csillagászatban... csak hogy a nyilvánvalóbbakat említsem.
Attól, hogy valaki 15 évesen még nem tudja előre, hogy 25 évesen bele fog szeretni a csillagászatba, hadd legyen esélye megérteni, hogy az hogy is működik.
Nekem például már nem kellett érettségiznem oroszból, de még tanultam. Eleinte szerettem is, még levelezőtársam is volt oroszul, csak hát elég gáz volt minden mondatot kiszótárazni.
Ha az oroszt komolyan vettem volna, (bár érettségire nem kellett készülni belőle) akkor ma lehet hogy felsőfokon beszélném, mint az angolt. Ma már sajnálom, hogy ellezserkedtem.
Visszaolvasva:
A versek jól fejlesztik a nyelvi készségeket, és szépérzéket. Megtanítanak gazdagon kifejezni magunkat.
És csak azért határidőre, mert különben a diákok soha nem tanulnának meg egy verset sem.
Mondjuk verset már így is nagyon kevesen tanulnak meg.
A geometriai szerkesztések anno maga volt a pokol számomra,amíg 10.-ben fel nem mentettek matekból.Azért nagyon kevés olyan gyerek van,aki kínjában nem tudja,melyik irányba menjen,annyira jó mindenből.
Munkaszervezés, koncentrációfejlesztés, kézügyesség javítása, pontosságra nevelés.
Menjünk tovább: festés-rajzolás?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!