Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Szerintetek van különbség...

Szerintetek van különbség diploma és diploma között attól függően, hogy melyik egyetemen szerezte az ember?

Figyelt kérdés
Pl. sok helyen hallom, hogy XY egyetemen szerzett mérnöki diploma közel sem ér annyit, mint egy BME-n szerzett, vagy egy XY egyetemen szerzett közgazdász diploma nem ér annyit, mint egy Corvinuson szerzett? Erről mi a véleményetek? Ez az orvosi egyetemek esetében hogy van szerintetek? Azok sem egyenrangúak (elméletben azok, de GYAKORLATBAN)?

2014. márc. 14. 11:57
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%
Azt arra értette, hogy külföldi egyetemekkel milyen kapcsolátban áll, így milyen lehetőségeid vannak pl. kint folytatni tanulmányokat. Ennek semmi köze a minőséghez, sokkal inkább fővárosi frekventáltságnak.
2014. márc. 14. 15:13
 12/17 A kérdező kommentje:
Én úgy tudom, hogy a pécsi diplomát pl. elismerik az EU-ban, és szívesen fogadják a Pécsett végzett orvosokat.
2014. márc. 14. 15:22
 13/17 anonim ***** válasza:
0%
Orvosokat bárhonnan szívesen fogadnak, nincs "rossz" orvosi egyetem. Ettől függetlenül itthon a SOTE és a SZTE a legszínvonalasabb/legnépszerűbb/legelismertebb. Ami nem azt jelenti, hogy a pécsi diplomád rosszabb egy budapestinél vagy szegedinél, de ha adott lenne mondjuk egy SOTÉ-n végzett orvos aki pont ugyanannyit tud felmutatni, mint te, valószínűbb hogy őt választják.
2014. márc. 14. 17:17
 14/17 A kérdező kommentje:
Utolsó! Akkor ha jól értem, annyi a titok, hogy diploma után nem árt még "kicsit" képeznem magam, (már ha elvégzem az egyetemet!!) mondjuk egy PhD képzéssel vagy ilyesmivel, hogy én legyek az, aki többet tud. :) Bár szerintem, ha egy orvosnak már van gyakorlata meg hírneve, akkor nem nézik, hogy hol végzett. Inkább a diplomaátlagot talán.. Mármint énszerintem előbb foglalkoztatnak egy Cum Laude vagy Summa Cum Laude POTE diplomás orvost, mint egy Rite minősítésű SOTE-st. De szerintem az számít, mit teszek majd le az asztalra, már orvosként, mit bizonyítok, mit tudok felmutatni, nem annyira az egyetem. Vagy nem így van?
2014. márc. 14. 17:28
 15/17 anonim ***** válasza:
100%

"Ami nem azt jelenti, hogy a pécsi diplomád rosszabb egy budapestinél vagy szegedinél, de ha adott lenne mondjuk egy SOTÉ-n végzett orvos aki pont ugyanannyit tud felmutatni, mint te, valószínűbb hogy őt választják."

Egyáltalán nem valószínűbb, mivel ez város függő, és kórházfüggő. A saját egyetem vonzáskörzetébe tartozó kórházakban ami Pécs esetén hat megyét jelent Pécs a nyerő. Budapesten természetesen a SOTE lenne a befutó. És persze nem szabad megfeledkezni az előítéletekről sem, mert mondjuk van jópár, és a Pesten végzett orvosokkal szemben korántsem mind pozitív, pláne vidéken.

Külföldön pedig abszolút nem tesznek különbséget a magyar diplomák között.

2014. márc. 15. 01:02
 16/17 anonim ***** válasza:
100%
Ami pedig a diplomaátlagot illeti Pécsen nem hiszem, hogy summa cum laude lennél. Azt pont a SOTÉn a legkönnyebb összehozni, mert más mentalitással osztályoznak. Egyébként ha nekem kellene választanom egy summa cum laude, meg egy cum laude orvos között, gondolkodás nélkül a cum laudét választanám, mert nagyobb eséllyel látott az orvosi hat éve alatt, mást is a könyvön kívül... Mondjuk vércukormérőt, és lehet hogy lustább és nem magolt be minden baromságot, de van annyi esze, hogy a Hi nem hibát, hanem high-t jelent a szerencsétlen mérőn... Az orvosi egyetem ugyanis nagyrészt egy nagy magolás. Attól, hogy minden felesleges marhaságot megtanulsz nem leszel jó orvos. Jó orvos attól leszel, hogy tudsz a beteggel kommunikálni, van benned empátia, és a megszerzett tudást jól tudod hasznosítani, továbbá, ha valamit nem tudsz, annak nem vagy rest utánanézni, ami manapság kb. kettő kattintást jelent...
2014. márc. 15. 01:16
 17/17 A kérdező kommentje:
Te félreértettél engem... Egy szóval nem mondtam, hogy én Summa Cum Laude diplomát akarok.. pusztán egy általános feltevés volt, hogy "Mármint énszerintem előbb foglalkoztatnak egy Cum Laude vagy Summa Cum Laude POTE diplomás orvost, mint egy Rite minősítésű SOTE-st" Rólam szó se volt.... :D
2014. márc. 15. 10:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!