Mivel a Debreceni Református Kollégium Gimnázium ennyire rossz iskola, hogy érik el, hogy mégis jelentkezzenek oda?
Senkinek nem kell oda járnia!
Ott tanulni kell, és nagy a fegyelem, nem hülye-gyerek képző.
Akinek a feltételek kemények, elfogadhatatlanok, akkor jobb ha elkerüli.
De annak nagy a valószínűsége, hogy onnan be fog kerülni bármelyik egyetemre, és egy életre normális tudás-alapot ad. - Ezért jelentkeznek oda annyian...
Ha a fegyelem alatt azt érted, hogy bezárnak a 4 fal közé, még sportolni se engednek, nem hogy élni az életed, hogy egy kis élettapasztalat ragadjon rád, akkor igen, nagy a "fegyelem". Arra a néhány elitképzésre pedig esélyed se lesz bejutni különtanár nélkül.
De itt nem ez a kérdés, kérlek próbálj arra válaszolni, ne hazudozni gyere ide. Jó? Szia!
#1 Én is erre gondoltam, de láttam olyat, aki kitűnő eredménnyel jelölte meg, tehát a kérdés továbbra is az, hogyan képesek ezt elérni? Milyen csatornákon vezetik félre az embereket?
"...de láttam olyat, aki kitűnő eredménnyel jelölte meg, tehát a kérdés továbbra is az, hogyan képesek ezt elérni? Milyen csatornákon vezetik félre az embereket?"
Figyelj, szopóka: én a 2-es vagyok: mint írtam: nem hülye-gyerek-képző - tehát nem a te szinted! A jobbak oda jelentkeznek...
Te proszti vagy, mert nem bírod felfogni, hogy egy normálisabb suliban nem a "bulizzunk vazze" stílus a menő!
Ne jelentkezz, told el a biciklidet a francba - mindenkinek ez lenne a legjobb!
Látom a refiben megszoktad ezt a diktatórikus stílust, de rossz hírem van, itt a 4 falán kívül akkor szólok, amikor akarok:)
Nyilvánvaló, hogy neked megfelel egy ilyen iskola is, de a kérdés továbbra sem ez. Jó? Szia!
Idén végeztem. Annyit elmondhatok, hogy rohadtul nem kemény iskola, sőt, a tanárok szinte kivétel nélkül a számos nyomihoz igazítják a szintet, így ha eredményesen akarsz mondjuk emelt érettségit tenni, szinte kötelező a különtanár.
A valódi tehetséges tanulókat nem gondozzák, nem ösztönzik őket versenyekre, amiket általában csak az az egy-két jószívű tanár hirdet ki, akik aztán szabadidejükből felkészítik a diákokat. Az országos első helyezettek jutalma annyi, hogy év végén egyszer elmondják a nevüket. Az iskolán belüli alapítványi pályázatok pénzjutalmait rendszeresen a lelkészgyerekek kapják a valódi eredményes tanulók helyett (Mielőtt belekötnél, ebben nem vagyok érintett, több barátom viszont igen. Én keveset versenyeztem). A kolik börtönszinten vannak, idén az elsősöknek hiába volt gyakran napi tíz tanórája, utána be kellett ülniük több óra szilenciumra.
A sziló alapból is érdekes jelenség, ha pl valaki internetet akar használni, akkor olyan elő sem fordulhat, hogy előkapja a telóját és megnéz valamit wikipédián, konkrétan írásos beleegyezés kell még ahhoz is, hogy a laptopod a koliban csak tanulásra használhatod...
A lánykoliban még ezt sem lehet, illetve a lányok biciklit sem tarthatnak a koliban, mert hogy ők vidékiek és a városban nem tudnának rendesen biciklizni.
Mielőtt ezzel érvelnél, az érettségi átlagom 80% fölött volt, de ezt nem a refinek köszönhetem.
Before: Csokonai is ide járt! Á, de jó lesz!
After: Gyakori->refi kérdések->ne gyertek ide
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!