NYEK-es diákok! Nem bántátok meg, hogy 5 éves tagozatra jelentkeztetek?
Nekem ismerősöm ment NYEK-re-
Nem bánta meg (elmondása szerint)
Azért bántam meg, mert nyelvtudásban nem hozott eléggé fel minket.
Három felsőfokú született összesen negyven embertől, vagy 4... de az is még rossz arány..
A középszintűt 12.-13.-ban rakta le az osztály talán kicsit több, mint fele. De nincs kétharmada.
Szóval sokan voltak, akik nem is nyelvvizsgáztak, holott erre ment volna el egy év.
Öt óra infó volt hetente. Elvileg ECDL-re. Hááát, kérem szépen, 3 év alatt sikerült leraknunk a 7 modult; 12.-ben raktuk le a 7.-et. Mások, nulladik nélkül is megcsinálják kb. egy év alatt.
Viszont azalatt az egy év alatt ellustultunk, én pl nagyon elszoktam a gyors tanulástól, egyáltalán a tanulástól, amit voltaképpen egész gimi alatt nyögtem. Ugyanis egész gimi alatt nem sikerült megtanulnom, hogyan kell tanulni.
Az is így érez, aki kéttannyelvűbe ment?
A nagylányomnál a Nyek-es osztályban én is így érzem, 10. elején vért ízzadt, középfokúja sincs még meg, és 19-20 lesz ( ha minden jól megy ) mire leérettségizik.
A kisebbik most kéttannyelvűbe megy, azzal mi a helyzet?
Hát igen, ez is rossz azért!
Én is a 20. évemet töltöttem be első féléves egyetemistaként. Kb. az egyetem 6. hetében már.
És nem szeretem a szakomat, de a korom is visszatartó erő... Nem gazdag a családom, nem tudnak már sokáig eltartani, minél hamarabb dolgoznom kellene.
Szóval korlátozza a lehetőségek számát.
Továbbra is azt mondom, ha jó a suli, és hamar lesz a diákoknak középfokúja, majd ha tanulnak is, szinte garantáltan felsőfokúja érettségiig, és nemcsak papír, hanem rendes nyelvtudás is, akkor megérheti.
Amúgy nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!