Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Mit lehet egy olyan tanárral...

Mit lehet egy olyan tanárral csinálni aki nem szakszerűen jár el?

Figyelt kérdés

Van egy fizikatanár aki nem magyaráz normális mindenkit az osztályba alsóbbrendűként kezel kivéve pár embert akiknek jól megy a tantárgy.

Nem vezeti le a feladatokat. Nincs elmélettanulás, képletre nem ad részpontot, fiú-lány megkülönböztetés van nála, a tanítványait "oltogatja", beleköt az emberbe ha nem jó egy számolás, buktatással fenyegetőzik.

#tanár #Rossz tanár #fenyegetés stb...
2014. febr. 22. 12:00
1 2 3 4
 31/37 A kérdező kommentje:
Te nem is lettél lepontozva na mind1.
2014. febr. 23. 10:03
 32/37 anonim ***** válasza:

A válasz 46%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 83%-ban hasznos válaszokat ad.

# 23/32 Időpont tegnap 18:29 Privát üzenet Ez a te válaszod.

2014. febr. 23. 12:06
 33/37 anonim ***** válasza:
39%

"Mozaikos könyvből tanultok?

A válaszíró 83%-ban hasznos válaszokat ad.

# 27/33 Időpont tegnap 21:24 Privát üzenet Ez a te válaszod."

Jajj....akaratomtól függetlenül belekerültem egy ilyen harcba, de az én kérdésem csak ennyi volt, a másik 83%-os nem én vagyok, az egy másik account, amit ha így pontozzátok lefelé látni is fogtok a százalék csökkenésével.

No de, térjünk vissza a kérdésre is.

"A kérdező kommentje:

Műszaki kiadós amúgy."

A műszaki kiadós könyvek nem nehezek, bár kicsit elméleti részeknél rosszul felépítettek, és nem magyaráz elég jól. Ha teheted akkor szerezd be a mozaikos fizikát, és abból is olvasd el az adott anyagot, így jobban ráfogsz látni a dolgokra ( megfelelő oldalakon leszedheted torrentként is).

"Nem vezeti le a feladatokat."

Ez tényleg nagy bűn, erre külön az egész osztály kérj meg.

"Nincs elmélettanulás"

Az elmélet tanulást otthon kell megcsinálni, és ez a törvények- összefüggések megtanulását jelenti, és sok tanár jobban kíváncsi, hogy tudod-e használni a feladatokban. Ez azért fontos, mert sokan bemagolják az élettelen szöveget, szinte mint egy verset, és nem tudják felhasználni a feladatokra.

"képletre nem ad részpontot"

A képletre én csak akkor adok pontot ha jól írja le, hiszen egy feladatnál adottak az adatok, amelyeket szépen kiírsz a megfelelő jelzésekkel jelölve (tudod áramerősség, vagy sebesség stb stb jele mellé kettősponttal kiírni az adatokat), és már láthatod is, hogy melyik képlet kell. Az, hogy ha meg van a képlet, meg van az adat, és nem tudja kiszámolni megint nem teljes feladatmegoldás.

Egyébként nagy vita a tanárok között, hogy adható-e részpont, és ha igen, akkor mire adható.

Ez a fizikában, és kémiában igen nehéz, lévén, hogy kristálytudományok, azaz nehéz részekre bontani őket, és az egészet kell szemlélni. Ettől függetlenül én szoktam adni, de nem mindenre, hiszen gondolj bele:

100 métert kell lefutnod, de te nem bírod csak az első 20 métert lefutni, akkor nem mondhatjuk azt, hogy jó akkor részarányosan beírom neked rá a jegyet, nem értékelhető az a kis rész az egészhez viszonyítva, szóval arra akarok neked rámutatni, hogy nem mindenre adható részpont.

"fiú-lány megkülönböztetés van nála, a tanítványait "oltogatja""

Erre nem tudok mit mondani, szomorú, ha ez így van.

"beleköt az emberbe ha nem jó egy számolás"

Nem tudom, mit jelent az, hogy beleköt az emberbe. Sokszor veszem észre, hogy a szabad szájú osztályokban , amikor egy tanárral összezörrennek olykor olykor egy visszakérdezés is kötekedésnek tűnhet, azaz nagyobb fokú az ingerültség, és egy ártatlan visszakérdezés is támadásnak tűnhet, lehet itt is ez állna fent, de részletezni kellene, bár ha a fenti esettel állunk szemben, akkor a tanárnak egy visszakérdezés is támadásnak fog tűnni, tehát bölcsebb a hallgatás.

"buktatással fenyegetőzik."

Egy tanár tarsolyában a buktatás a legnagyobb fegyver, szóval azért fenyeget titeket ezzel a mumussal, mivel motiválni akarja a jobb jegy megszerzésére, bár eléggé rossz módja a motiváció keltésének, de ő ezt választotta.

Kérjétek meg a tanárt, hogy hadd dolgozhassátok fel ti magatokban az anyagot, és adjátok elő az osztálynak, órai projektmunka- órai kiselőadás keretében, amit majd osztályoz ha jónak találja.

Ti pedig használjatok fel minden eszközt a probléma bemutatására, azaz kis filmeket, videó részleteket, ezer példát a valóvilágból stb stb használjatok, hátha ezzel tudtok jó jegyet szerezni.

A szülőket nem mindig jó bevonni, mivel "rossz szájíze" lesz a tanárnak veled kapcsolatban.

Azt pedig tudd, hogy sajnos bekerültek az oktatási rendszerbe kétes elemek is, szóval tényleg vannak nem tanárnak való tanárok.

2014. febr. 23. 12:38
 34/37 anonim ***** válasza:
16%

Te nevezel engem műveletlennek, miközben olyat írsz, hogy "kötöszködő"? Felvidítottad a napomat. Bár gondolom annyi eszed nincs, hogy megértsd a problémát.

Nem kötözködtem, csak választ szerettem volna kapni egy értelmes kérdésre. De látom, erre nem vagy képes.

Egyébként meg lehet, hogy ez neked fura, de nem a százalékomon múlik az önértékelésem. Attól, hogy a buta és lusta tinik lepontoznak, még nem fogom magam rosszabbul érezni.

Tanulj inkább és ne a neten osztogasd az észt, kiscsillag:)

2014. febr. 23. 14:38
 35/37 A kérdező kommentje:

Beleköt- Pl : Elkezdi mondani, hogy mekkora sötét vagy meg ilyenek.

Meg, hogy semmit sem tudsz megcsinálni hát mi ez stb.....

2014. febr. 23. 16:40
 36/37 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező!

Az általad vázolt probléma kezelése (a közvetítés az osztály és a szaktanár között) alapvetően az osztályfőnök dolga. Ha ő nem végzi el a dolgát, akkor beszéljetek az osztályfőnök-helyettesetekkel (ha van), vagy egy-két olyan tanárotokkal, akikben megbíztok (mint emberben). Talán egyikük hajlandó lesz segíteni.

A végső elkeseredés útja, hogy néhányótok az osztály nevében egy udvarias és összeszedett mondókával megkeresi a fizika munkaközösség vezetőjét vagy az igazgatót, esetleg a helyetteseiket.

Sajnos, így távolról igen nehéz megmondani, hogy egy nyavalygós diák nyavalygásáról, vagy egy alkalmatlan tanárról van szó (mindkettőhöz volt már szerencsém a magyar közoktatásban).

2014. febr. 25. 11:56
 37/37 A kérdező kommentje:
Elismerem vannak olyan osztálytársaim akik azért neheztelnek a tanárokra mert nem engedi őket órán zenét hallgatni ,de én nem ilyen vagyok.
2014. febr. 25. 16:44
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!