Debreceni Egyetem-ÁOK OLKDA alapszakon tanulók! A laboros szakirányról tudnátok némi infót adni?
Megjelöltem 2. helyen. Kíváncsi vagyok a véleményetekre, hogy milyen, van-e lehetőségetek elhelyezkedni, meg hogy kb kinek ajánlanátok!
Tudom, ezek neten mind fent vannak, de tanuló szemmel biztos másképp látni a szakmát. :)
Szia! :)
Ha érdekelnek a laboros dolgok(pipettázás, műszerek használata), mikroszkópok stb. akkor nem hiszem hogy fogsz csalódni, ha ide kerülsz. Én szeretem ezt a szakot, második félévben már nagyon sok érdekes tantárgyunk és gyakorlatunk volt. Első félévben van Orvosi Kémia, Fizika, Anatómia, Matematika stb, ezekből a kémia húzós, sokan kiesnek, késnek emiatt. Kémia tudás nélkül nehézkesen megy, tehát érdemes valamilyen alappal rendelkezni ebből a tárgyból! Második félévben már sok gyakorlat lesz, érdekesek, viszont van Fizikai Kémia gyakorlat is, amit sokan nagyon nem szeretnek, de túl lehet élni. :)
Elhelyezkedésről sok mindent nem tudok még mondani, de érdemes mester képzésen maradni, klinikai kutatóként pl.
Mindenképpen csak akkor válaszd ezt a szakot ha érdekelnek a laboros dolgok, hiszen ha általános orvos akarsz lenni, akkor nem hiszem hogy szeretni fogod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!