Programterveő informatikus (ELTE) vagy Kommunikáció és médiatudomány (Pázmány)? Melyik hasznosabb, meilyek érdemesebb tanulni? (igazából mindkettőt jelöltem, csak a sorrenddel vagyok bajban)
Hát egyértelműen és torony magasan ELTE-IK a "hasznosabb/érdemesebb". Kb. a legjobb lehetőségeket kínáló szakterület jelenleg.
Az ötös érettségi nem feltétlenül jó és az emelten lévő kis programozást kivéve kb. semmennyire nem hasonlít a valódi informatikához, amit érettségin számon kérnek. Tehát csak, akkor menj proginfora, ha programoztál és az is tetszett.
Teljeseíteni bőven lehet ilyen eredményekkel, de tanulni persze kell.
Ne menj proginfóra, ha nem tudod mi az :D 5-ös info közép nem számít semmit, mert ott másfajta infót tanulnátok (sok matek, képletek, bizonyítások, programozás, elmélet stb.)
Ha érdekel az újságírás, és szívesen foglalkozol vele, akkor válaszd a pázmányt, viszont állami hely úgy hallottam nagyon kevés van, alig lehet bekerülni, ebből a szempontból jobb az első.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!