Műszaki képzés "előképzettség" nélkül?
Figyelt kérdés
Érettségit közgázból csináltam (választott) sosem voltam kiemelkedő fizikából, de midnig is szerettem. Jelenleg gazdasági képzésre járok, de szeretnék egy műszaki diplomát is (még ebből 3 szemeszter van hátra) Szerintetek bele merjek vágni a dologba, a mostani szakom is tetszik, szeretem, csak vágyom az újra, ezért is nem mennék Msc-re, hanem inkább másik alapképzést kezdenék. Ha jelentkeznék és netán nem jön be akkor ugye első félév után még otthagyhatom anélkül, hogy ne kelljen visszafizetnem a félévet és akkor nem bukok semmit rajta? Bár biztos fog még addig változni a dolog, csak így elgondolkodtam a dolgon most, hogy lehet e vagy mit gondoltok inkább hagyjam a műszaki vonalat?2014. febr. 14. 18:14
1/4 anonim válasza:
Hát figyelj... Ha gazdasági szakra jársz, akkor második diplomának a következőket javasolnám:
1. Gazdaságinformatikus - közgazdász-informatikus volt régen, de az infó része dominál, ezzel lehetsz pl SAP-s
2. Műszaki menedzser - mérnök-közgazdász jellegű szak
Egy mérnökinfót, vagy villamos- vagy gépészmérnökit kétszer is gondolj meg, mert brutálnehéz, és a matek-fizika messze nem a legszivatósabb része a dolognak.
2/4 A kérdező kommentje:
elsősorban logisztikai mérnökre gondoltam (tettem már fel ezzel kapcoslatban kérdést pár órája :D) de a mászaki menedzser is benne van a pakliban, mikor jelentkeztem anno először, az volt az utolsó helyen, szóval akkor is érdekelt valamennyire, csak azóta valahogy azt látom az inkább se mászaki se gazdasági és a mostani szakom is eléggé osztott dolog, meg úgy gondolom a műmen inkább egy műszakis diplomához jó gazdasági kiegészítés, mint fordítva...
2014. febr. 14. 18:29
3/4 anonim válasza:
a logisztikai menedzsert nem ismerem, de szvsz nem lehet egy "nagy durranás"
a műmenedzser valóban jobb műszaki diploma mellé, ezt aláírom
gazdinfó esetleg?
az igazi egy klasszikus mérnöki lenne, de hát az nehezebb, mint a fentiek.
Mesterképzésben mire mehetsz? Mert akár az is jó lehet, ha találsz vmi ütőset
4/4 A kérdező kommentje:
keresgéltem és eléggé behatárolt a dolog, mert jelenleg vidékfejlesztőnek tanulok és azzal a kimondott gazdasági szakokra nem mehetnék, és a kimondottan agrár szakokra se, szóval ilyen szempontból rossz váalsztás volt, kb 4-5 szak van ahova mehetnék mesterre, a logisztikai képzés meg érdekelt már elég régen, csak épp akkor még nem volt ilyen vagy nem találtam, mikor én jelentkeztem
2014. febr. 14. 18:51
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!