Szerintetek a közeljövőben van rá esély, hogy újra lejjebb viszik az felsőoktatásba való jelentkezés ponthatárát?
Figyelt kérdés
2014. febr. 10. 17:44
1/11 anonim válasza:
Innen lejjebb? Hova? Na jó van pár szak amin tényleg nagy a pont, de elég sok helyre 3 mas érettségivel és négyes évvégi jegyekkel simán bekerülsz.( ha van nyelvvizsgád)
2/11 anonim válasza:
Az alap pontra gondolsz? A 260-ra? Mert azt nem, jövőre is emelni fogják, 280-ra.
3/11 anonim válasza:
Ennél lejjebb?
Így is tele van az ország munkanélküli diplomásokkal, normális ácsot, vízvezetékszerelőt, hegesztőt meg keresve sem találsz.
A jelenlegi képzés kb. fele-kétharmada lenne reális az ország munkaerőpiacának igényei alapján.
5/11 A kérdező kommentje:
Igen a minimumra gondoltam, ami idén 260 pont. Szerintem nem kell csodálkozni, hogy nem találsz vízvezeték szerelőt. Ha valaki elvégez egy szakmunkásképzőt, elmegy dolgozni valahova, keres jó esetben havi 80-100 ezer forintot, próbáljon meg elindulni belőle az életben. Ennek reményében próbál mindenki diplomát szerezni, mert a szakmunkát nem fizetik meg.
2014. febr. 16. 09:53
6/11 anonim válasza:
Nem fizetik meg a szakmunkát? Ezt hol hallottad? Rokonom villanyszerelő, maszekkal 4-500 ezret megkeres egy hónapban. Egyébkén meg akinek nincs meg a 260 minimum pontja az nem igazán való felsőoktatásba, mert az érettségi egy vicc. Főleg hogy diplomából se mindegy milyen. Általában a jobban fizető állásokat kínáló szakokra nehezebb bekerülni, vagy pedig könnyebb de ott rengeteg a matek, kémia, fizika.
7/11 A kérdező kommentje:
Akkor szerencsés az ismerősöd, de én nem Budapest és körzetéről beszélek, mert ott jóval magasabbak a fizetések. Vas, Zala megye környékén például még lehetőség se igazán akad.
2014. febr. 16. 11:07
8/11 M.Kata válasza:
Vas megyéből szinte mindenki kijár Ausztriába,ott szintén jól fizetnek, még jobba mint Pesten. amúgy meg szerintem se viszik lejjebb a minimumot,de azért azt a 260 se olyan elérhetetlen szerintem
9/11 anonim válasza:
így is annyi hülye jár egyetemre....én most fogok tavasszal végezni, de olyan emberekkel találkoztam, akiknek érettségit se adtam volna.....
10/11 anonim válasza:
Azokban a megyékben a diplomásoknak sincsennek nagyobb esélyeik. Szakmunkával meg Ausztriában meggazdagszol ha igazán jó vagy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!