Óbudai egyetem Mérnökinformatikus képzés milyen?
Gyakorlat.
Itt van ez a fórum, itt minden le van írva: [link]
Azt tudom, hogy a rangsor eleje így néz ki mérnökinfó esetén:
1.: BME-VIK-MérnökInf.
2.: OE-NIK-MérnökInf.
A BME az nagyon elméleti, az életedet is megutáltatják veled a matekon. Én az OE-t javaslom.
Az OE matek? Ha az emelt szintű érettségit meg tudod csinálni, akkor ez is menni fog.
Van "Bevezetés a Számításelméletbe 1/2" meg "Matek szigorlat" meg "Analízis 1/2"
A BME-s matek az sokkal nehezebb, onnan jöttem át ide. Lényegesen könnyebb itt, és jobban is szeretem: Több idom van a lényeggel, a gyakorlati dolgokkal foglalkozni.
Programozás C#-ban megy. Sajnos. Én Java-s vagyok, de nem nehéz a C#hoz hozzászokni, csak kicsit macerás.
...előző meg az eddigi összes vagyok.
Ha jót akarsz, akkor nem követed el azt a hibát, amit én. Ne menj a BME-re, mert az életedet is megutáltatják veled.
Sok sikert
Óbudait én is javaslom. Nem koptatom ugyan túl sok ideje a folyosóját, de nagyon tetszik, minden tárgynál érzem, hogy kollégakánt kezelnek és segítőkészek a tanárok is.
Programozásból kap mindenki beadandó feladatot, amire kb. 1 hónap van, hogy megírjuk otthon. Ha elakadunk, a tanár segít, dokumentációt is készíteni kell hozzá. Hasonló a helyzet az operációs rendszerek tárgynál is. Ezek alapvetően tényleg jó dolgok, kicsit úgy érezzük, mintha a tanáraink az ügyfeleink lennének. (persze előfordul, hogy elég fura feladatot kapunk...)
Egyértelműen gyakorlat játszik, programozáson is érezzük, hogy ugyan megmutatják, hogy pl. a változók milyen számtartományban vesznek fel értékeket, de egyáltalán nem várják el tőlünk, hogy bemagoljuk. Helyette inkább megmutatják, hogy a fejlesztőkörnyezetben hogyan tudjuk előhívni ezt az információt.
Összegezve, én eddigi tapasztalatomból tiszta szívemből ajánlom! :)
Inkább OE mint kefo.
Szakirány ide vagy oda, az OE-nek van presztízse. És ad is valamit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!