Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Óbudai egyetem Mérnökinformati...

Óbudai egyetem Mérnökinformatikus képzés milyen?

Figyelt kérdés
Gyakorlat vagy elmélet orientált?
2014. febr. 9. 15:05
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

Gyakorlat.

Itt van ez a fórum, itt minden le van írva: [link]

2014. febr. 9. 16:17
 2/12 A kérdező kommentje:
Köszi, szerinted melyik a jobb a PTE-TTK-info-fizika, vagy a PTE Pollach mérnökinfó, vagy a KeFo mérnökinfo, vagy ez az óbudai mérnökinfo?
2014. febr. 9. 20:24
 3/12 anonim ***** válasza:
100%

Azt tudom, hogy a rangsor eleje így néz ki mérnökinfó esetén:

1.: BME-VIK-MérnökInf.

2.: OE-NIK-MérnökInf.

A BME az nagyon elméleti, az életedet is megutáltatják veled a matekon. Én az OE-t javaslom.

2014. febr. 9. 21:03
 4/12 A kérdező kommentje:
És menynire nehéz? Mennyire durva a matek? Mekkora az arány akik diplomát szereznek?
2014. febr. 9. 23:37
 5/12 anonim ***** válasza:

Az OE matek? Ha az emelt szintű érettségit meg tudod csinálni, akkor ez is menni fog.

Van "Bevezetés a Számításelméletbe 1/2" meg "Matek szigorlat" meg "Analízis 1/2"

A BME-s matek az sokkal nehezebb, onnan jöttem át ide. Lényegesen könnyebb itt, és jobban is szeretem: Több idom van a lényeggel, a gyakorlati dolgokkal foglalkozni.

Programozás C#-ban megy. Sajnos. Én Java-s vagyok, de nem nehéz a C#hoz hozzászokni, csak kicsit macerás.

2014. febr. 10. 20:56
 6/12 anonim ***** válasza:

...előző meg az eddigi összes vagyok.

Ha jót akarsz, akkor nem követed el azt a hibát, amit én. Ne menj a BME-re, mert az életedet is megutáltatják veled.

Sok sikert

2014. febr. 10. 20:58
 7/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, a BME nem is játszik.
2014. febr. 11. 07:29
 8/12 anonim ***** válasza:

Óbudait én is javaslom. Nem koptatom ugyan túl sok ideje a folyosóját, de nagyon tetszik, minden tárgynál érzem, hogy kollégakánt kezelnek és segítőkészek a tanárok is.

Programozásból kap mindenki beadandó feladatot, amire kb. 1 hónap van, hogy megírjuk otthon. Ha elakadunk, a tanár segít, dokumentációt is készíteni kell hozzá. Hasonló a helyzet az operációs rendszerek tárgynál is. Ezek alapvetően tényleg jó dolgok, kicsit úgy érezzük, mintha a tanáraink az ügyfeleink lennének. (persze előfordul, hogy elég fura feladatot kapunk...)

Egyértelműen gyakorlat játszik, programozáson is érezzük, hogy ugyan megmutatják, hogy pl. a változók milyen számtartományban vesznek fel értékeket, de egyáltalán nem várják el tőlünk, hogy bemagoljuk. Helyette inkább megmutatják, hogy a fejlesztőkörnyezetben hogyan tudjuk előhívni ezt az információt.

Összegezve, én eddigi tapasztalatomból tiszta szívemből ajánlom! :)

2014. febr. 11. 23:09
 9/12 A kérdező kommentje:
Köszi! Most leginkább az OE és a KeFo között vondolkodom, a kefon nagyon tetszenek a választható szakirányok.
2014. febr. 11. 23:21
 10/12 anonim ***** válasza:

Inkább OE mint kefo.

Szakirány ide vagy oda, az OE-nek van presztízse. És ad is valamit.

2014. febr. 12. 18:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!