Corvinus, ELTE, Pázmány társadalomtudományi szakok - összehasonlítás, tapasztalatrok, vélemények?
Ami érdekel:
Az oktatás színvonala, nehézsége, gyakorlat, elhelyezkedési lehetőségek...
Társadalomtudományi szakok érdekelnének: szociológia, szociálpedagógia.
TUDOM, hogy nem ezek a legkeresettebb szakok! De sajnos az érdeklődésemet, képességeimet ez a terület fedi le.
Bármilyen javaslat, tanács, tapasztalat érdekel!!!
én a Corvinus mellett voksolok, magas az oktatás színvonala, a könyvtára pedig egy csoda, A szociálpedagógiával jók az elhelyezkedési lehetőségeid is.
az ELTE, PPKE sem rossz természetesen. Nincsenek nagy bukási ráták ezeken a szakokon, tehát abszolút elvégezhető!
A szociológiával nehezebb elhelyezkedni, és ha még sikerül is, lehet, hogy köze sem lesz ahhoz, amit te szerettél volna, ezzel a végzettséggel..
A szociálpedagógiával az a baj, hogy Budapesten csak levelezőn van (Pázmány). :( Ennyire mások a két szak elhelyezkedési lehetőségei? Azt reméltem, hogy valamennyire a gyakorlatban érintik egymást.
A Corvinus érdekelne nagyon, de ott csak szociológia van. Ezért érdekelne, hogy esetleg az egyetem színvonala segíthet a későbbi elhelyezkedésben - esélyes?
A ponthatár esése nem a hiányt jelzi, hanem hogy kevesebben jelentkeztek a szakra. Talán rájöttek, hogy nem lehet vele elhelyezkedni.
Annak én örülnék a legjobban ha hiányszak lenne, az Eltén végeztem, de nem találtam a szakmában munkát.
Szerintem az ELTE és a Corvinus között válassz, ezek ismertebb, nagyobb nevű egyetemek. Nem mondom hogy a Pázmány rossz, biztos vannak jó tanárok és barátságosabb légkör - de kevesebb a szakmai tekintély, kisebb az esély a jobb gyakorlati lehetőségre, és talán az önéletrajzban is egy ismertebb egyetem jobban mutat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!