Most egy középsikolában vagyok technikusin! Menni akarok főiskolára de amilyen szakot kinéztem az 4féléves! Az is OKJ-s képzés nem?! És ezért is fizetni kell? Ha igen mennyit?
Ha 4 féléves egy szak, akkor az legtöbbször felsőfokú szakképzés (F), és nem egyetemi alapképzés (BA). Az alapképzés általában 6 féléves, és ha elvégzed utána mehetsz mesterképzésre (MA).
A felsőfokú szakképzés OKJ-s bizonyítványt ad. (Szerintem.)
Fizetni kell-e érte? Ha költségtérítésesen vesznek fel, akkor igen, ha államilag finanszírozottan, akkor nem. Ha államilag finanszírozottra akarsz menni, oda kicsivel (de van ahol sokkal) több pont kell. A költségtérítésesen az, hogy mennyit kell fizetni, az attól függ, hogy milyen szakon (kb. 100 000 Ft-tól egészen 300 000 Ft-ig / félév).
Azt nem tudom, hogy mi a különbség a csecsemő-és kisgyermeknevelő meg a csecsemő-és gyermeknevelő között, de engem is érdekelne! Én ilyen szakot eddig csak felsőfokú szakképzésben láttam, de elvileg 2010-től PTE- IFK-n indul ilyen alapképzés (BA), 6 féléves. Ha tényleg indul, akkor engem az nagyon érdekelne, és az is, hogy mi a különbség a csecsemő-és kisgyermeknevelő-gondozó (F) és (BA) között! Vagy te is ezt akartad kérdezni???...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!